TUŽILAŠTVO U CG zadovoljno kaznom za Saru Vidak, a nakon JEZIVE DRAME ona je sudiji imala da kaže SAMO JEDNO
Foto: Facebook

osuđena je

TUŽILAŠTVO U CG zadovoljno kaznom za Saru Vidak, a nakon JEZIVE DRAME ona je sudiji imala da kaže SAMO JEDNO

Nakon verbalnog konflikta Vidakove i sudije došlo je do hoškanja, a zbog navoda da je Sara napala službeno lice odvedena je u pritvor u kom je boravila naredna 23 dana

Objavljeno: 11:06h

Osnovno javno tužilaštvo u Kotoru nije uložilo žalbu na presudu kojom je državljanka Srbije Sara Vidak (20) proglašena krivom za napad na sudiju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić i osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri meseca.

Prema podacima Osnovnog suda u Kotoru, tužilaštvu je dostavljena presuda, ali nisu iskoristili pravo na žalbu. Ipak, presuda još nije postala pravosnažna budući da se čeka da odluku suda primi i okrivljena Vidak i da istekne rok za izjavljivanje njene žalbe

Vidak je u septembru proglašena krivom presudom veća kotorskog Osnovnog suda kojim je predsedavala sudija Momirka Tešić.

Saopštavajući presudu, sudija Tešić je navela da je Vidak kriva što je napala službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu je bila svesna svog dela, čije je izvršenje htela, prenosi CDM.

Vidak je nakon izricanja presude ukinut pritvor.

Ona je po izricanju presude u sudnici pružila ruku oštećenoj Stanišić i rekla: "Želim Vam sve najbolje".

Inače, Saru Vidak je javnost upoznala kada joj je u avgustu ove godine određen pritvor od 30 dana zbog napada na sudiju za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić. Tada su je crnogorska policija ekspresno prebacila Spuški zatvor.

Do ovog incidenta je došlo zbog manje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovala Sara Vidak sa dečkom i jedan vozač crnogorske nacionalnosti. Kako nisu mogli da se dogovore oko štete ni koristeći evropski izveštaj, pozvali su policiju, a proces je dalje zahtevao da Vidak i njen dečko odu u sud kod sudije za prekršaje, gde su sreli sudiju Jelenu Stanišić. Ona je, prema Sarinim rečima, bila izuzetno neprijatna prema njima.

Nakon verbalnog konflikta Vidakove i sudije došlo je do hoškanja, a zbog navoda da je Sara napala službeno lice odvedena je u pritvor u kom je boravila naredna 23 dana.

Zbog ovog hapšenja digla se velika prašina kako u domaćim tako i u crnogorskim medijima. Slučaj mlade Beograđanke su svi pomno pratili, izjave je tim povodom davao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, u zatvoru su je posetili predstavnici institucije ombudsmana i kanadski konzul (Sara ima njihov pasoš).

Veliku zabrinutost izazvala je i činjenica da je Sarina porodica imala vrlo malo informacija o stanju svoje ćerke, posebno o njenom zdravlju. Jedno od poznatih saznanja bilo je to da u zatvorskoj ćeliji boravi sa ubicama, zbog čega su njeni najbliži bili veoma zabrinuti.

Takođe, porodica Vidak je ponudila jemstvo od 10.000 evra koje je odbijeno uz obrazloženje da bi Sara mogla da napusti teritoriju Crne Gore.

(Espreso.co.rs / CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.