KAKVI SU OVO CAREVI: Policajci obezbedili samohranoj majci tri devojčice ogrev za zimu!
Obraza oblivenih suzama radosnicama, Dragana je uzbuđenim glasom, zbunjena neprestano ponavljala: "Hvala vam dobri ljud, Foto: Twiter/printscreen/novosadskireporter

humanost na delu

KAKVI SU OVO CAREVI: Policajci obezbedili samohranoj majci tri devojčice ogrev za zimu!

Dragana Vojnović, samohrana majka troje dece, sada je bez straha od zime. Sređujući okolinu policijske stanice, sakupili sedam kubnih metara drveta

Objavljeno:

Strah od hladnih dana i predstojeće zime, Dragani Vojnović iz Futoga, samohranoj majci tri devojčice od 18, 15 i 12 godina, odagnali su humani čuvari reda iz policijske stanice u tom mestu. U prostrano dvorište kuće u Ulici dr Mladena Stojanovića 54, u petak je stigao kamion sa sedam kubnih metara drva.

Obraza oblivenih suzama radosnicama, Dragana je uzbuđenim glasom, zbunjena neprestano ponavljala: "Hvala vam dobri ljudi...", u tom trenutku ne nalazeći reči kojima bi opisala sreću, što će njene devojčice, starije dve srednjoškolke i najmlađa osnovac, zimu provesti u toploj kući.

- Od brige šta ću za ogrev, mnoge noći bile su za mene besane - priznaje nam ova samohrana majka, bez stalnog zaposlenja. - Dan ranije sam dobila privremeni posao u ovdašnjem staračkom domu, zamenjujem odsutnu radnicu, koliko će to trajati, ne znam, a sada su nam stigla i drva. Hvala ovim divnim policajcima, oslobodili su me velike brige.

Gledajući u veliku gomilu drva u dvorištu i napunjenu prikolicu, koju su futoški policajci istovarali, Dragana veli da nije mogla da veruje kada su je pre nekoliko dana pozvali iz Policijske ispostave i saopštili da će dobiti drva.

Toliko sam bila zbunjena i iznenađena, da sam mislila da ću morati da ih platim, pa sam razmišljala kako da se snađem za novac - priča nam Dragana šta joj je u tim trenucima prolazilo kroz glavu. - A, kada su mi tamo saopštili da žele da mi poklone i obezbede mene i decu za zimu, od sreće sam zaplakala.

Dario Anušić, komandir Policijske ispostave u Futogu, kaže da su drva koja će ove zime grejati Draganu i njenu decu, sakupljena sređivanjem prostora oko stanice.

- Kada smo videli koja je to količina, odlučili smo da ih nekome poklonimo i tako pomognemo - kaže Anušić, dodajući da će se narednih dana organizovati akciju da iseku i iscepaju drva. - Saznali smo za Draganu da je samohrana majka bez posla i odlučeno je da je njoj ova vrsta pomoći najpotrebnija. Ovo je mali doprinos našim sugrađanima.

SAMO LjUBAV NE NEDOSTAJE

Dragana sa ćerkama živi sa majkom Smiljom, čija je penzija jedini siguran prihod, ali nedovoljan za petočlanu porodicu i školovanje tri đaka. U skromnoj kući mnogo toga nedostaje, ali ne i ljubavi i sloge.

- Nadam se da za moju decu dolaze bolji dani i da će i nas sreća pogledati - iskrena je Dragana. - Eh, kada bih dobila neki stalan posao, mnogo bih mirnije spavala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.