DSS TRAŽI DA SE SPOMENIK FRANCUSKOJ S KALEMGDANA IZMESTI NA DRUGO MESTO! Pariz je uključen u satanizaciju Srba!
Iz DSS-a smatraju da je zvanični Pariz tokom devedesetih godina bio uključen u satanizaciju Srba, priklonivši se onima koji su podsticali raspad Jugoslavije, Foto: Aleksandar Levajković, Beta/Nenad Petrović

inicijativa

DSS TRAŽI DA SE SPOMENIK FRANCUSKOJ S KALEMGDANA IZMESTI NA DRUGO MESTO! Pariz je uključen u satanizaciju Srba!

U prošlosti je bilo perioda kada je Francuska pomagala našoj zemlji, kao što je nesumnjivo da postoji veliki broj Francuza koji i danas iskreno pomažu Srbiji

Objavljeno:

Demokratska stranka Srbije zahteva da se Spomenik zahvalnosti Francuskoj, koji se nalazi na izuzetnom mestu na Kalemegdanu, izmesti na lokaciju koja je primerenija karakteru odnosa Francuske prema Srbiji tokom poslednje tri decenije.

Donošenje takve odluke preporučuje i sam natpis uklesan na tom spomeniku: „Volite Francusku kao što je ona volela nas“.

U prošlosti je bilo perioda kada je Francuska pomagala našoj zemlji, kao što je nesumnjivo da postoji veliki broj Francuza koji i danas iskreno pomažu Srbiji i srpskom narodu, poput Arno Gujona ili Žaka Ogara, čuvajući time, u meri u kojoj je to moguće, čast današnje Francuske.

Činjenica je međutim, ukazuje DSS, da je zvanični Pariz tokom devedesetih godina bio uključen u satanizaciju Srba, priklonivši se onima koji su podsticali raspad Jugoslavije, i sa njima istovremeno priznao secesiju Slovenije i Hrvatske, podržao u UN uvođenje strahovitih sankcija Srbiji 1992, učestvovao u NATO agresiji 1999. godine i među prvima priznao secesiju Kosova i Metohije 2008. godine.

Najzad, ovih dana zvanična Francuska je najgrubljim javnim ponižavanjem Srbije i njenih više od milion i dvesta hiljada žrtava Velikog rata, potvrdila trajnost neprijateljskog odnosa prema Srbiji i sama obrisala sećanje na prošlo vreme savezništva i međusobnog uvažavanja, ističe DSS.

Ako drži do sebe, časti naroda, njegove istorije, žrtava i junaka, na sadašnjem mestu Spomenika zahvalnosti Francuskoj Srbija treba da podigne spomenike onima koji su je svojim ratnim herojstvom i celokupnim časnim životom zauvek zadužili: Milunki Savić, Dragutinu Gavriloviću i Momčilu Gavriću, navodi se u zvanuičnom saopštenju DSS-a.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.