SROZAO SI SE DO DNA, TREBA DA SE STIDIŠ SVOJE ZEMLJE: Srbin iz Švedske uputio OTVORENO PISMO MILOJKU PANTIĆU
Srbin iz Švedske uputio OTVORENO PISMO MILOJKU PANTIĆU, Foto: Espreso.rs

IZNERVIRAO GA

SROZAO SI SE DO DNA, TREBA DA SE STIDIŠ SVOJE ZEMLJE: Srbin iz Švedske uputio OTVORENO PISMO MILOJKU PANTIĆU

On je uz otvoreno pismo priložio i recitaciju Dragana Nikolića, "Plava grobnica"

Objavljeno: 16.11.2018. 16:00h
Jelena Jovanović
Jelena Jovanović
Urednik rubrike Politika
  • 690

Nakon što je poznati sportski novinar Milojko Pantić u svojoj emisji ''Sportska galaksija'' objasnio do detalja simbol ''cvet maka'' i nenošenje istog od strane Nemanje Matića na utakmici Mančester junajteda, javio se Srbin iz Švedske koji je imao i šta da kaže na pomenutu situaciju.

Pogledajte video:

Nakon svega izrečenog, Srbin iz Švedske, Zare Milojević rešio je da uputi otvoreno pismo Milojku Pantiću.

Obično započinjem sa "poštovani", ali sa tobom koji si se srozao do dna neću jer ne zaslužuješ ni reč poštovanja pa ću započeti kao što si ti započeo sa Nemanjom Matićem čije ime nisi dostojan ni da spomeneš, a kamoli da ga kritikujes radi makovog cveta. Dragi naš Milojko Pantiću, ti si izgubio vezu sa mozgom pa si prolupao, ali ipak godine čine svoje. U pravu si da je crveni cvet (mak) simbol palih boraca u Prvom svetskom ratu, ali istovremeno ga je i nova generacija prisvoila pa je ujedno simbol žrtava koje su stradale u Avganistanu, Iraku Srbiji što znači za one koji su u Nato-u bombardovali našu zemlju. Zato nemoj da "udaraš" više po ljudima koji imaju ponos i poštovanje za svoj narod za razliku od tebe koji se ulizujes kojekavima, ili želis da se istakneš, a pritom da ne spomeneš ni jednog momenta srpske zrtve na Vidu, u Plavoj grobnici, u Bizerti, na Zejtilniku, a da ne pominjem Češku. Naravno, nisi spomenuo Francusku koja je pljunula na te naše žrtve svojim činom nepoštovanja i bez respekta. Zato ti i pišem jer bi trebao prvenstveno da poštujes svoj narod i žrtve pre nego kreneš da pričaš o drugima kako su dali žrtve za Prvi svetski rat, a u odnosu broja stanovnika procentualno smo dali više žrtava nego i Englezi i Francuzi. ZATO TREBA DA SE STIDIŠ!!

Zare Milojević

On je uz otvoreno pismo priložio i recitaciju Dragana Nikolića, "Plava grobnica".

Podsećamo, "cvet maka" označava sećanje na stradale vojnike u Prvom svetskom ratu, a Britanci su ove godine to proširili na sve svoje poginule vojnike, čak i one u NATO bombardovanjima širom sveta.

Iz tog razloga Matić nije želeo na svom dresu ovaj simbol s obzirom na dobro poznatu činjenicu i bombardovanje Jugoslavije 1999. godine od strane NATO okupatora.

 

Tim povodom se oglasio i Milojko Pantić.

- Iz tog razloga je pročitao dobro poznatu pesmu ''Večeras ćemo za njih voleti'' koja je upravo posvećena stradanju vojnika iz 1918. godine. Po završetku pesme, ali i same emisije, Pantić je zaplakao.

– Dragi naš dobri dečače Nemanja, moraš da znaš da cvet maka nema veze sa NATO paktom...

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media