VUČIĆ S PONOSOM SAOPŠTIO TOKOM VEŽBE VEK POBEDNIKA: Odbijen zahtev Prištine da preuzme struju sa severa Kosova!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Kurir TV

ZAHVALAN REGIONU

VUČIĆ S PONOSOM SAOPŠTIO TOKOM VEŽBE VEK POBEDNIKA: Odbijen zahtev Prištine da preuzme struju sa severa Kosova!

Na njegovo izlaganje nadovezao se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitkom vojsci

Objavljeno: 13:33h

Združena taktička vežba "Vek pobednika 1918-2018" veliko je finale obeležavanja pobede Vojske Srbije u Prvom svetskom ratu, nakon čega je usledilo obraćanje predsednika Vučića.

On je na samom početku istakao da je presrećan zbog onoga što smo danas mogli da vidimo, naglasivši da "nigde kao u vojsci nije potrebno vreme da bi se videli rezultati uloženog".

foto: Printscreen/ Kurir TV

"Da biste ulagali, potrebne su vam i stabilne finansije. Nije to ista vojska kao pre. Ti ljudi su svi nasmejani, kad se završila vežba, iako smo imali zahtevna bojna gađanja. Nismo imali nikakvih nesreća, momci i devojke su oavili izvanredan posao. Hvala svima, ulagaćemo još više, krajem 2019. videćete ogroman napredak, jer nam najviše sredstava stiže prvom polovinom sledeće godine. Time Srbija pokazuje da može da čuva sebe, da sačuva slobodu i nezavisnost svoje zemlje i mir. Oni moraju da budu spremni da upiotrebe oružje i oruđe, neka svako razmišlja kakakv bi odgovor Srbije bio u slučaju potencijalnog napada. svima koji su učestvovali i onima koji nisu mogli, jer su na zadacima, čestitam, naše je da uradimo da vojska živi bolje, zato ćemo da gradimo stanove, da povećamo plate, da pomognemo onima koji su podigli kredite za staniove. U svakoj sferi se vidi napredak i boljitak. Čestitam svima u našoj vojsci i hvala", naveo je on.

Na njegovo izlaganje nadovezao se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitkom vojsci, svim oficirima i generalima i predsedniku Vučiću.

"Ovo je potrebno da bi se sačuvao mir, to i nama koji živimo izvan Srbije, a Srbi smo, izaziva ponos. Želim uspeh u radu i sve najbolje Vojsci Srbije i da na ovom prostoru trajno vlada mir", poručio je Dodik.

foto: Printscreen/ Kurir TV

Odgovarajući na pitanja prisutnih novinara, šef srpske države je podvukao da nam "u interesu da imamo snažnu vojsku".

"Drugim zemljama to nije bilo u interesu pa su našli neke među nama pomoću kojih su je oslabili. Prošli smo Tantalove muke da bismo osnažili vojsku, pogledajte sada osmehe na licu ovih ljudi. Nama su strele uništavali, a danas srećom imamo i strela, i zolja, i osa dovoljno u resursu. Razgovaraću sa farncuskim predsednikom Makronom da nešto uzmemo za budućnost. Naša vojska će biti samo veća, na ponos naroda", naveo je Vučić.

On je dodao da i on i premijerka Srbije Ana Brnabić danas imaju, pored uspešne vojne vežbe, dodatan razlog za zadovoljstvo.

"Kada imate one koji žele da vam uvedu mere, suprotno nečemu što su potpisali pre 10-12 godina, tu onda vidite da postoji problem. Samo žele da nam unesu nervozu, da bi uhvatili naš pogrešan potez. Pobedili smo ih u Evropskom udruženju elektromreža, iako smo mislili da nemamo nikakvu šansu. Zahvalni smo mađarskom premijeru Orbanu, mađarska je glasala za nas, i Rumunija, Bugarska, Grčka i BiH, a Makeonija i Crna Gora su prvi put bile uzdržane. Mnogo sam srećan, hvala svima, hvala i Ištvanu Pastoru i vladama svih zemalja koje su nas podržale. Za neke je to mali poraz, za nas velika pobeda, to je dodatni razlog što smo Ana Brnabić i ja toliko srećni. Sledeće godine ćete na ovom ili nekom drugom mestu videti još više osmeha", uveren je Vučić.

foto: Printscreen/ Kurir TV

Osvrnuo se i na nemačku podršku ulasku Kosova u Interpol, istakavši da oni u ovom trenutku imaju dvotrećinsku većinu, ali da se Srbija i dalje bori.

"Uzdamo se u prijateljstvo. da je sasvim tajno glasanje, rekao bih da su nam nade veće, ali kad je pritiskom na dugme, nešto su manje. A što se Haradinaja tiče, voleo bih da su malo odgovorniji, toliko", kratko je uzvratio predsednik Srbije.

Komentarišući polemike oko rada novinske agencije Tanjug, Vučić je ponovio da su ga zbog toga prvo napadali da je ugasio, dok ga sada napadaju što ipak radi.

"Tanjug radi svojim sredstvima, mislim da je dobro radio, nikada nisam video probleme, ali neki očigledno vole da gase. Svaki dan me napadaju, izmišljaju, crtaju me kao Hitlera ili njegovo odojče i samo neka nastave svoj posao, slobodno. Koliko puta ću se boriti za istinu, imam pravo na to, toliko ću se boriti i za vaše pravo da objavljujete laži", zaključio je on.

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.