STO GODINA OD POBEDE U PRVOM SVETSKOM RATU! VUČIĆ: Kao Boga vas molim da vojnici imaju rezervnu uniformu (FOTO)
Obeležavanje stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, Foto: Predsedništvo Srbije

TU JE I MINISTAR ODBRANE

STO GODINA OD POBEDE U PRVOM SVETSKOM RATU! VUČIĆ: Kao Boga vas molim da vojnici imaju rezervnu uniformu (FOTO)

Posle prikaza je predviđeno obraćanje predsednika Srbije

Objavljeno: 12:04h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas Združenoj taktičkoj vežbi "Vek pobednika 1918-2018" na poligonu Pasuljanske livade, kojom će biti obeležena stogodišnjica pobede u Prvom svetskom ratu.

foto: Predsedništvo Srbije

Komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović, podneo je raport predsedniku i zvanicama u kome je izneo šta će se sve videti tokom taktičke vežbe.

On je objasnio da je vežba počela 8. novembra, a da će se završiti danas kada je dan visokih zvanica, da se danas izvodi na devet lokacija, a da je juče izvedena jedna u Beogradu.

Zanimljivo je da je danas prikazan nalet 8 migova, svih nabavljenih za vreme aktuelne vlasti.

foto: Predsedništvo Srbije

"Na vežbi učestvuje oko 8.000 vojnika i 24 vazduhoplova, među 645 borbenih sredstava i sistema nalazi se i 100 tenkova, simbolično 100, zbog 100 godina od završetka Prvog svetskog rata", rekao je Simović.

foto: Printscreen/ RTS

Pored Vučića, vežbi prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

foto: Printscreen/ RTS

Vežba "Vek pobednika" biće izvedena istovremeno na deset lokacija po temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije" i u njoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

foto: Printscreen/ RTS

Kako je rekao Simović, posebna pažnja i u toku priprema i u vežbi posvećena je "sadejstvu između redova vojske", kao i "sadejstvu naša dva vida kopnene vojske", Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

foto: Predsedništvo Srbije

"Vatrom, pokretom i silinom udara pripadnici kopnene vojske prikazaće sposobnosti u izvršavanju vatrenih zadataka i spremnost da čuvaju otadžbinu Srbiju, obezbede mir svim građanima bez obzira na nacionalnu, versjku i političku pripadnost", rekao je general Simović.

foto: Predsedništvo Srbije

Pre nastavka vežbe, on je rekao da će današnju vežbu na Pasuljanskim livadama voditi komandant 3. brigade Kopnene vojske, pukovnik Slađan Stamenković.

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić je obišao lično vojnike koji učestvuju na vežbi, upoznao se i porazgovarao sa njima, a oni su mu demonstrirali karakteristike tehničkog zbora.

1 / 8 Foto: Predsedništvo Srbije

"Kao Boga vas molim, srećan sam zbog vežbe, ali dajte da vojnici imaju rukavice, da imaju još jednu rezervnu unfiormu, da ne moraju svakog dana da peru jednu, da bar taj dan odmora imaju. Nemojte da padamo na sitnicama", poručio je predsednik.

Bonus video

Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.