BUŠATLIJA O KUPOVINI KABLOVSKOG OPERATERA KOPERNIKUS: To je vrhunski potez, Telekom treba da se širi!
200.000 televizijskih i internet korisnika ima "Kopernikus Technology", Foto: Beta / Emil Vaš, Printscreen YT

MIŠLJENJE STRUČNJAKA

BUŠATLIJA O KUPOVINI KABLOVSKOG OPERATERA KOPERNIKUS: To je vrhunski potez, Telekom treba da se širi!

Podsetimo, prema izveštaju RATEL najveći operator distributivnih medijskih sadržaja u Srbiji u 2017. godini bila je Srpska kablovska mreža SBB

Objavljeno:

Savetnik za strana ulaganja Mahmud Bušatlija smatra da je kompanija "Telekom Srbija" povukla vrhunski poslovni potez kada je kupila kablovskog operatera "Kopernikus Technology".

- U redu je da se "Telekom Srbija" širi, jer to i mora da se radi da bi se moglo preživeti na tržištu. Sasvim je prirodno da Telekom kupuje kablovske kompanije jer i Telekom ima i on to ima u svojoj ponudi. Ako kalkulacija pokazuje da će ta kupovina doneti profit kompaniji zašto se ne bi širili. To je pametan poslovni potez iz prostog razloga jer ide ka širenju i diverzifikaciji svoje ponude ka različitim oblastima - kaže Bušatlija za Kurir.

- Ako ne proširi ponudu i ne bude pratio šta se dešava na tržištu onda gubi poziciju - ističe Bušatlija i dodaje da će boljitak osetiti i građani kroz bolju ponudu sadržaja i možda niže cene usluga.

Podsetimo, prema izveštaju RATEL najveći operator distributivnih medijskih sadržaja u Srbiji u 2017. godini bila je Srpska kablovska mreža SBB, sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika, uključujući i podatke IKOM koji je početkom 2018. pripojen operateru SBB. Telekom Srbija je imao 25 odsto tržišta, pa će kupovinom kablovskog operatera "Kopernikus Technology" ojačati svoju tržišnu poziciju.

Brojke

200.000 televizijskih i internet korisnika ima "Kopernikus Technology"

U 60 gradova u Srbiji posluje ovaj kablovski operater

300.000 domaćinstava koristi usluge Kopernikus Technology"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.