Kablovski operator SBB d.o.o. sa 54 odsto pretplatnika NAJVEĆI DISTRIBUTER medijskih sadržaja u Srbiji za 2017.
Svi operatori zajedno zauzimaju 92 odsto tržišta distribucije medijskih sadržaja, Foto: Printscreen

IZVEŠTAJ REGULATORNE AGENCIJE

Kablovski operator SBB d.o.o. sa 54 odsto pretplatnika NAJVEĆI DISTRIBUTER medijskih sadržaja u Srbiji za 2017.

Telekom Srbija a.d. zauzima oko 25 odsto tržišnog učešća u 2017. godini

Objavljeno: 18:54h

RATEL, Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge navodi u "Pregledu tržišta" za 2017.godinu da je najveći operator distribucije medijskih sadržaja u Republici Srbiji privredno društvo Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže d.o.o. (SBB d.o.o.), sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika. Ovo uključuje i podatke operatora I.KOM d.o.o. koji je početkom 2018. godine pripojen operatoru SBB d.o.o.

Telekom Srbija a.d. zauzima oko 25 odsto tržišnog učešća u 2017. godini. Pored SBB d.o.o. i Telekom Srbija a.d, mogu se izdvojiti i privredna društva JP PTT Srbija, Kopernikus Technology d.o.o, Radijus Vektor d.o.o. i Sat - Trakt d.o.o. Mereno brojem pretplatnika, ovi operatori zajedno zauzimaju 92 odsto tržišta distribucije medijskih sadržaja, stoji u izveštaju RATEL.

foto: Printscreen

Najzastupljeniji način distribucije medijskih sadržaja u 2017. godini je i dalje distribucija preko kablovsko distributivnih sistema (KDS), koja ima oko 990 hiljada pretplatnika i beleži rast od 3 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Broj IPTV pretplatnika preko mreže bakarnih parica je takođe povećan za oko 1,5 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok broj DTH pretplatnika preko satelitske mreže opada za oko 4 odsto. Broj pretplatnika distribucije medijskih sadržaja preko bežične mreže takođe raste i u 2017. godini iznosi oko 21 hiljadu, kao i broj pretplatnika distribucije preko Interneta koji iznosi oko 15 hiljada, piše u izveštaju RATEL za 2017.godinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.