MOŽE, ALI SAMO U SLUČAJEVIMA KRAJNJE NUŽDE! Skandalozna zabrana korišćenja WC-a srpskim radnicima ZGRANJAVA
Radnicima jedne firme od sada će moći da koriste toalet isključivo po pravilima, Foto: Dado Đilas, facebook

skandal

MOŽE, ALI SAMO U SLUČAJEVIMA KRAJNJE NUŽDE! Skandalozna zabrana korišćenja WC-a srpskim radnicima ZGRANJAVA

U obaveštenju se navodi i kako oni radnici koji moraju češće da idu u toalet moraju da imaju lekarsko uverenje za to

Objavljeno: 16:06h

U jednoj kompaniji pojavio se skandalozno obaveštenje na oglasnoj ploči u kome se radnicima zabranjuje korištenje toaleta mimo pauza, osim u slučajevima krajnje nužde.

No, tu nije kraj. U obaveštenju se navodi i kako oni radnici koji moraju češće da idu u toalet zato moraju da imaju lekarsko uverenje, te kako će se vršiti konstantan nadzor kamerama kako bi se otklonila svaka mogućnost zloupotrebe odlaska u toalet. A oni koji se, ipak, odluče na češći odlazak u toalet - najstrože će biti sankcionisani.

- Zbog nepoštovanja dogovora o korišćenju WC-a mimo pauze doneta je sledeća odluka: Zabranjuje se korišćenje WC-a mimo pauze osim u slučajevima krajnje nužde. Radnik koji ima potrebu češće da ide u toalet mora dostaviti lekarsko uverenje o svom zdravstvenom stanju. Vršiće se konstantni nadzor putem kamera i ako se utvrdi da neko zloupotrebljava svoja prava o korišćenju toaleta isti će biti nastrožije sankcionisan - tačan natpis na oglasnoj tabli.

foto: Printscreen/Facebook

Šta znači "u slučajevima krajnje nužde", šta bi to podrazumevao "dogovor o korištenju WC-a" i da li firma stvarno ima pravo da bilo koga sankcioniše zbog odlaska u toalet? Čime se to meri "krajnja nužda"? Nije li ovo otuđenje osnovnog ljudskog prava? Uskraćivanje izvršavanja jedne od osnovnih ljudskih potreba, utvrđenih još davno tzv. piramidom ili Maslovljevom hijerarhijom potreba u kojoj se fiziološke potrebe nalaze u osnovi svega, kao primarna ljudska potreba?

foto: Printscreen/Youtube

Bonus video:

OVAKO IZGLEDA BUDUĆNOST: Toaleti u Helsinkiju izgledaju kao da su iz 22. veka!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.