NA ŠTAKAMA DOŠAO DA BRANI REKU, OBEZBEĐENJE GA GURALO! Sukobi na Staroj planini eskaliraju (VIDEO)
Sukobi na Staroj planini eskaliraju, Foto: Twitter

skandal

NA ŠTAKAMA DOŠAO DA BRANI REKU, OBEZBEĐENJE GA GURALO! Sukobi na Staroj planini eskaliraju (VIDEO)

Po svemu sudeći, ova sitacija dobiće i epilog na sudu

Objavljeno:

Potpuno novu dimenziju dobili su događaji u malenom selu Rakita oko izgradnje vodozahvata za mini-hidroelektranu.

Narod je vratio reku u svoje korito, koju je investitor pregradio, objavili su juče stanovnici Rakite. Oni se bore protiv građenja male hidroelektrane i "trpanja reke u cev".

Meštani se okupljaju u znak protesta, sprečavanja radova i pronađene bombe u selu, a danas je došlo do sukoba između lokalnog stanovništva i privatnog obezbeđenja koje je angažovao investitor.

Sukobi neprestano eskaliraju, a da bezobrazluk bude još veći - napadnut je čovek koji je osoba sa invaliditetom, i to od strane pripadnika privatnog obezbeđenja.

Guranje čoveka sa štapom kog zovu Desko je ovekovečeno i kamerom. Na snimku se vide ljudi iz privatnog obezbeđenja forme "Protecta" koji gura starog čoveka koji se kreće uz pomoć pomagala.

Ovaj video rapidno se širi društvenim mrežama. na snimku se vide momci iz obezbeđenja koji najpre guraju čoveka sa štapom, a u celom komešanju veće grupe ljudi, meštana s jedne strane i obezbeđenja s druge, čovek je umalo pao. Tada su ga svi držali da ne padne a komešanje nije prestalo.

Ceo video snimak možete pogledati ovde:

- Svi smo mi Desko! Odbranimo reke Stare planine! - brojni su komentari meštana!

Po svemu sudeći, ova sitacija dobiće i epilog na sudu.

Naime, u grupi "Odbranimo reke Stare planine" objavljeno je da predsednica opštine Babušnica pokušala da izgladi situaciju, ali da čovek ne odustaje od toga da goni one koji su ga napali.

foto: Odbranimo reke Stare planine

Inače, aktivisti udruženi u inicijativu Odbranimo reke Stare planine svakog dana u smenama odlaze u selo Rakita, da pruže podršku lokalnom stanovništvu u njihovoj borbi za očuvanje svoje reke, organizuju se međusobno i privatnim automobilima dolaze u Rakitu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.