SERGEJ TRIFUNOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE PARE ZA LEČENJE DECE OPLOĐIVAO U INVESTICIONIM FONDOVIMA: Kako vam ovo zvuči?
Oglasio se advokat fondacije PODRŽI ŽIVOT, Foto: Zorana Jevtić

SAD JE MNOGO JASNIJE

SERGEJ TRIFUNOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE PARE ZA LEČENJE DECE OPLOĐIVAO U INVESTICIONIM FONDOVIMA: Kako vam ovo zvuči?

U saopštenju se navodi da je nepobitno da se Fondacija Podrži život i njeni organi nisu “kockali” sa sredstvima prikupljenim od strane građana

Objavljeno: 07.11.2018. 13:45h
  • 31

Nakon intezivnog iznošenja neistinitih informacija od strane pojedinih medija, kao i uzbunjivanja javnosti povodom neosnovanog podnošenja krivične prijave u pokušaju stvaranja lažne slike o radu humanitarne Fondacije Podrži život, želeo bih da javnost obavestim o sledećim činjenicama.

Tokom samog postupka prikupljanja obaveštenja po nalogu Višeg javnog tužilaštva, predstavnici Fondacije su dostavili svu traženu i potrebnu dokumentaciju ovlašćenim licima MUP-a Republike Srbije.

Iz dostavljene dokumentacije nesumljivo proizilazi da je Fondacija Podrži život sredstva prikupljena od strane građana koristila isključivo radi ostvarivanja zakonitih ciljeva Fondacije - lečenja bolesne dece kao i za nadoknadu opravdanih, redovnih troškova nastalih u vezi sa radom Fondacije.

Nepobitno je da se Fondacija Podrži život i njeni organi nisu “kockali” sa sredstvima prikupljenim od strane građana kako su to neosnovano i neodgovorno izneli pojedini mediji i pojedine ličnosti, već su se ponašali apsolutno odgovorno i u skladu sa članom 44. Zakona o zadužbinama i fondacijama. U tom smislu, deo prikupljenog novca je uložen radi očuvanja i oplodnje u Investicioni fond Ilirika iz Beograda koji poseduje urednu dozvolu za rad od strane Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije.

O sigurnosti i bezbednosti takvog ulaganja najbolje svedoči činjenica da su uložena sredstva dalje plasirana u drzavne obveznice Republike Srbije.

 

Svi kompletni godišnji finansijski izveštaji Fondacije dostupni su najširoj javnosti putem jednostavnog uvida na sajt Agencije za privredne registre, što ukazuje na maksimalnu transparentnost i zakonitost u radu.

Dakle, delovanje Fondacije Podrži život, svih njenih predstavnika i organa nije u suprotnosti sa zakonima Republike Srbije niti je usmereno ka ostvarivanju privatnih interesa, već je sve rađeno isključivo u skladu sa Zakonom o zadužbinama i fondacijama radi ostvarivanja osnovnog cilja - pomoći oboleloj deci.

Na osnovu svih činjenica i kompletne dostavljene dokumentacije ne postoji ni jedan jedini element koji ukazuje na postojanje bilo kog krivičnog dela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media