FILM INTEGRITET PODIŽE SVEST o pravima osoba sa invaliditetom
Organizacija NOOIS realizovala je projekat Integritet, Foto: Promo

Projekat integritet

FILM INTEGRITET PODIŽE SVEST o pravima osoba sa invaliditetom

Tema dokumentarnog filma je komunikacija sa osobama sa različitim vrstama invalidnosti

Objavljeno:

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom (NOOIS) realizovala je projekat Integritet, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, sa ciljem podizanja svesti o pravima osoba sa invaliditetom i povećanja njihove vidljivosti u javnosti, a povodom 10 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, koju je potpisala i naša zemlja.

Projekat „Integritet“ realizovan je kroz proizvodnju 7 medijskih sadržaja,6 spotova i jednog dokumentarnog filma (u period jun – oktobar 2018.). Tema video-sadržaja su ljudska prava osoba sa invaliditetom i komunikacija kao preduslov za integraciju. Svrha projekta je da se podstakne pozitivno delovanje šire društvene zajednice prema osobama sa invaliditetom i da se smanje predrasude i stereotipi o osobama sa invaliditetom.

Javne ličnosti (Rada Đurić, Bilja Krstić, Tamara Grujić, Dejan Tomašević, Jana Dačević, Marko Marković i osobe sa invaliditetom Košarkaši u kolicima, Biljana Krstić-pisac, Dejana Bačko-slikarka I sportista, Milica i Nenad-plesni par,Nataša Bojanić- prodavac časopisa Lice ulice, Jovana Lazić-pevačica) različitih kategorija invalidnosti, ostvarene u svojim aktivnostima, akteri su ovih medijskih sadržaja, dok je tema filma – komunikacija sa osobama sa različitim vrstama invalidnosti.

Ovde možete da pogledate dokumentarni film:

Bonus video:

Osobe sa invaliditetom prodaju uskršnja jaja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.