CIA SAKRILA IZVEŠTAJ O MASAKRU SRBA KOD SREBRENICE! Američki stručnjak izneo šokantne tvrdnje
Nestao dokument o masakru nad Srbima kod Srebrenice, Foto: Printscreen/Youtube

šta je istina?

CIA SAKRILA IZVEŠTAJ O MASAKRU SRBA KOD SREBRENICE! Američki stručnjak izneo šokantne tvrdnje

Šerijat je nespojiv s demokratijom, tvrdi Robert Spenser

Objavljeno: 05.11.2018. 10:07h
  • 47

Američki stručnjak za radikalni islam i terorizam izjavio da je Saudijska Arabija uticala na SAD kako bi "nestao" dokument o masakru nad Srbima kod Srebrenice.

Analitičar Robert Spenser je u intervjuu "Večernjim novostima", komentarišući nedavno otkriće tog lista o ulozi američkih obaveštajaca u skrivanju izveštaja o zločinima nad Srbima u Podrinju, kazao da vlasti Saudijske Arabije imaju ogroman uticaj na državni aparat u Vašingtonu.

Tako je, tvrdi on, i došlo do toga da CIA 90-ih godina sakrije pravu istinu o događanjima u BiH.

Spenser je izneo mišljenje da je moguće da SAD promene politiku prema BiH, ali "samo u slučaju zaokreta u odnosima Amerike i Saudijske Arabije".

On je ocenio da je nekadašnji američki predsednik Bil Klinton "doneo katastrofalnu odluku da sarađuje sa muslimanima tokom građanskog rata na Balkanu". "Ovom odlukom on je omogućio uspostavljanje džihadističkog uporišta, a sve pod plaštom demokratije i prava na samoopredeljenje. Nije teško zaključiti da je predsednik Klinton pri donošenju ove odluke bio pod uticajem Saudijske Arabije", naveo je Spenser.

On je na pitanje "da li bi BiH mogla da opstane kao demokratska i multinacionalna država, uprkos rastućem uticaju nekih bliskoistočnih država" odgovorio: "Ne". "Šerijat je nespojiv sa demokratijom. Na kraju, Bosna će morati da se opredeli za jedno ili drugo", kazao je Spenser.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media