OPERISANA JE TRI PUTA I PROŠLA JE 33 ZRAČENJA: Dragani (14) će jedan poziv promeniti sve!
Teško bolesna, Foto: Printscreen/facebook

POMOZITE!

OPERISANA JE TRI PUTA I PROŠLA JE 33 ZRAČENJA: Dragani (14) će jedan poziv promeniti sve!

Sakupljeno je 213.165 evra

Objavljeno:

Dragani Antić (14) u poslednjih godinu dana tri puta je uklonjen tumor na mozgu, zbog čega je čeka skup oporavak. Njena porodica, uz pomoć fondacije "Budi human", kroz donacije i SMS poruke, uspela je da sakupi prvu zahtevanu sumu, a sudbonosni poziv sa klinike iz Pariza očekuju sutra.

"Dragi svi, lepa vest - sakupljeno je 213.165 evra. Kada preračunamo SMS poruke (109.568 SMS), plus donacije (2.901.261 RSD, 2.871 EUR), obavestila je preko svog Fejsbuk naloga, Sanja Ignjatović Eker, prijateljica prodice Antić, koja je navela da su u pitanju podaci koji su bili aktuelni u petak na sajtu Fondacije.

Najsvežije brojke pokazuju da je od tada pristiglo još oko 2.500 poruka za malu Draganu.

Sanja navodi i da bi Draganinoj porodici sa klinike iz Pariza trebalo da se jave sutra, i da saopšte hoće li lečiti ovu devojčicu, ili ne.

"Rezultati analiza kalupa tumora, koje smo čekali sve ovo vreme, od trenutka kada je bolnica u Parizu preuzela uzorke, stigli su ove nedelje. Poslednja informacija koju je Gagina porodica dobila iz tamošnje bolnice jeste da u ponedeljak, posle konzilijuma lekara, očekuju konačan odgovor na pitanje da li će Gagu lečiti ili ne. Drugu opciju ne želimo da razmatramo", piše Sanja.

Kada se jave iz francuske bolnice, biće načinjen i predračun troškova lečenja.

"Okvirno, porodica očekuje da taj iznos bude 200.000 evra. Tu procenu imaju na osnovu iskustava roditelja iz Srbije, koji svoju decu, sa istom dijagnozom kao što je Gagina, već leče u toj bolnici. Troškovi lečenja mogu biti i veći i manji od sume koja je sakupljena. U ovom trenutku, preciznu informaciju u vezi sa troškovima niko ne može da zna. Propratni troškovi, koji se podrazumevaju u ovakvim situacijama su ono na šta porodica, takođe, računa".

Ovu računicu potvrdio je i Gagin tata, Dragan Antić.

- I dalje ne znamo koliki su troškovi lečenja, prema iskustvu drugih, može da bude između 180 i 200 hiljada evra, a dešavalo se da dostignu i 350.000 evra. Dan lečenja u toj bolnici košta 2.700 evra, pitanje je koliko će dete vremena tamo provesti - rekao je Antić za "Blic".

On je dodao i da se Dragana trenutno ne oseća dobro, da konstantno ima temperaturu, kao i da se hrani pomoću šprica, te da se nada da će vesti koje bi sutra trebalo da dobije - biti dobre.

Podsetimo, Dragana se sa četrnaest godina susrela sa opakom bolešću - tumor glioblastom, giganstocellulare WHO gradus IV. Operisana je tri puta i lečena sa 33 radio i hemioterapije. Trenutno je životno ugrožena.

Nakon poslednje operacije u avgustu 2018. godine, stanje se značajno pogoršalo - slabo jede, ne komunicira. Leva noga i ruka su delimično nepokretne i svakodnevno trpi jake bolove u celom telu.

Ukoliko ste u mogućnosti, Dragani možete pomoći uplatom na neki od navedenih računa:

SMS 556 na 3030

Dinarski račun 160-516439-43

Devizni: 00-540-0004217.2

IBAN broj: RS35160005400004217269

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

BONUS VIDEO: NAŠLI SMO IZLAZ IZ LAVIRINTA: Pored tunela, prestonica dobila rasvetu u obliku lavirinta!

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.