ČUDOM JE PREŽIVEO STRAVIČNI ZEMLJOTRES! Nikola je tada imao 4 godine, a ovo je njegova sudbina danas!
Preživeo pravi horor, Foto: Printscreen/TV Prva

hepiend

ČUDOM JE PREŽIVEO STRAVIČNI ZEMLJOTRES! Nikola je tada imao 4 godine, a ovo je njegova sudbina danas!

I dalje se seća te noći kada je samo čudom ostao živ

Objavljeno:

Poslednji veći zemljotres u Srbiji dogodio se na današnji dan 2010. godine. Dve osobe su poginule, a više od 200 povređeno.

Mali kraljevački heroj, tada četvorogodišnjak, Nikola Vasić, ostao je nepovređen iako se na njegov krevet dok je spavao srušila gomila betonskih blokova i šuta.

Danas, osam godina nakon zemljotresa, ovaj dvanaestogodišnjak živi kao i svi njegovi vršnjaci, ali se i dalje seća te noći kada je samo čudom ostao živ.

"Slomila se cigla, pala cigla na mene, razbio sam se mnogo", ovako je tada četvorogodišnji Vasić opisao događaj kada se na krevet na kojem se spavao srušila potkrovna ploča.

Osam godina kasnije i dalje se seća te noći.

"Sećam se tog brujanja, tog zemljotresa dok sam spavao. Ja sam sanjao da sam skakao po krevetu i onda je počela kuća da se trese i ja mislio da sam ja izazvao zemljotres. Struja je onda nestala, bilo je sve crno i ništa nisam mogao da vidim i kada sam se probudio bio sam u krilu mog tate", ispričao je Nikola.

Nikola danas
Nikola danas foto: TV Prva prinscreen

Njega je otac uspeo da ispod gomile betonskih blokova i šuta izvuče živog i nepovređenog.

"Popeo sam se na te blokove, desetak njih sam morao da sklonim samo kosu da mu napipam. U tom trenutku sam se samo molio da je živ i da je dobro", rekao je dečakov otac Viktor.

Priča o malom kraljevačkom heroju koji je neverovatnim čudom ostao živ tih dana punila je novinske stupce, kada su bukvalno ostali bez krova nad glavom, ali zahvaljujući čudu svi na okupu, zdravi i nepovređeni, a ovoj porodici su značile reči podrške koje su stizale širom Srbije.

BONUS VIDEO: NAŠLI SMO IZLAZ IZ LAVIRINTA: Pored tunela, prestonica dobila rasvetu u obliku lavirinta!

(Espreso.co.rs/Kurir.rs/Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.