POSLE MESEC I PO DANA KOME: Stefan, koji je brutalno pretučen u Sutomoru je bolje! Govori i jede!
Mladić iz Rume koji je brutalno pretučen u Sutomoru, na putu oporavka, Foto: Printscren/Instagram

dobre vesti!

POSLE MESEC I PO DANA KOME: Stefan, koji je brutalno pretučen u Sutomoru je bolje! Govori i jede!

Stefanovo zdravstveno stanje se naglo poboljšalo, počeo je da jede, govori, i lekari imaju optimističke prognoze u daljem toku oporavka...

Objavljeno:

Mladić iz Rume koji je brutalno pretučen u Sutomoru, na putu oporavka. Novoselac prepoznao članove svoje porodice, ali se ne seća napada. Teže pomera levu ruku i nogu.

Stefanovo zdravstveno stanje se naglo poboljšalo, počeo je da jede, govori, i lekari imaju optimističke prognoze u daljem toku oporavka - kaže Dragan Kerkez, brat po majci Stefana Novoselca (20) iz Rume, koji je teško povređen 23. avgusta na sutomorskom šetalištu.

Mladića je tada pesnicom u glavu navodno udario Petar Vojvodić (19) iz Bara, a Stefan je od siline udarca pao i udario glavom o beton. Od utorka, on se nalazi u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" u Starom Slankamenu.

Stefan, koji je proveo skoro mesec i po dana u komi usled teških povreda na mozgu, ostaće 45 dana u ovom rehabilitacionom centru.

- Sve se u jednom trenutku dogodilo. Odjednom se "probudio" iz tog stanja u kojem je budan samo gledao, a nije reagovao. Nije bilo veće sreće za našu porodicu kada nas je sve prepoznao - ne krije radost brat Dragan.

Kako kaže Kerkez, Stefan je još malaksao, teže pomera levu nogu i ruku, i otežano priča, ali lekari veruju da će sve to ići na bolje.

- Neki dan kada je mama Slavica bila kod njega u poseti, tražio je da mu kupi pecivo, banane... Ja sam mu čak pokazivao neke slike odranije, setio se tih događaja, ali šta je bilo tada na moru, ne može da seti - govori Dragan.

Prema njegovim rečima, otac i brat Baranina Petra, zatražili su od njih odobrenje da posete Stefana, ali njegov otac Nikola to nije dozvolio.

- Tata je još pod stresom, kao i svi mi - objašnjava Dragan. - Naravno da to ne može da se zaboravi, ali ne želimo da se toga podsećamo. Ne znamo ni gde je njihov sin, da li je još u pritvoru ili je možda pušten, to nas i ne zanima. Želja nam je samo da se Stefan skroz oporavi.

Kako kaže, policija još nije saslušala Novoselca, jer se čeka njegov oporavak da bi mogao da da izjavu. Petorica mladića iz Rume koja su letos boravila na moru u Sutomoru, ni slutila nisu da će sedmog dana doći do incidenta, koji im je promenio život. Dok su Stefan i njegov prijatelj Dejan stajali naslonjeni uza zid na šetalištu, iz obližnjeg lokala istrčao je mladić nag do pojasa i jednim udarcem u vilicu oborio je prvo Dejana. U tom momentu Stefan je počeo da beži, ali ga je ovaj sustigao i udario pesnicom u glavu.

Novoselac je pao i udario glavom o beton, ali ga je Vojvodić opkoračio i još dva puta udario pesnicom u glavu, što se vidi na zabeleženom snimku kamere, koji je predat u policiju, a koji je pogledao i Dragan.

LAGAO IZ STRAHA

Dejan, drug povređenog mladića koji je te večeri bio sa Stefanom na šetalištu, prvo je rekao policiji da je Novoselac povrede zadobio padom niz stepenice kod apartmana. Tek kada su inspektori tokom saslušanja primetili da i Dejan ima povrede vilice, onda su "izvukli" od njega priznanje kako se i šta dogodilo. Mladić je obrazložio da je najpre slagao iz straha i pretnji koje su im bile navodno upućene od Crnogoraca ako ih prijave policiji.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.