ONA MU JE BILA JEDINA LJUBAV: Velikan jugoslovenskog glumišta VOLEO je pokojnu majku SRPSKOG REPERA (FOTO)
Faruk Begoli, Foto: Printscreen/youtube

LJUBAV DO KRAJA ŽIVOTA

ONA MU JE BILA JEDINA LJUBAV: Velikan jugoslovenskog glumišta VOLEO je pokojnu majku SRPSKOG REPERA (FOTO)

Iako su se rastali, do kraja života je o njoj govorio s ogromnim poštovanjem

Objavljeno: 16:00h

Mladi glumac i reper Relja Popović izgubio je majku na samom početku 2017. godine, a tek tada javnost je saznala o kome se radi. Nakon tužnog događaja postalo je jasno da je mladić sin jedne od najvećih balerina ovih prostora. Držao je harizmatični Relja u tajnosti činjenicu da mu je majka bila legendarna Zoja Begolli. Bila je dugo primabalerina beogradskog Narodnog pozorišta, predavala u školi za balet i bila profesorka na Akademiji umetnosti. Njen prerani odlazak rastužio je kulturne krugove.

Brak koji je trajao 18 godina

Zoja je ostala upamćena i po velikoj ljubavi sa slavnim jugoslavenskim glumcem Farukom Begollijem, s kojim je bila u braku 18 godina, a njegovo prezime zadržala je do smrti. Begolli je bio jedan od najtraženijih glumaca bivše države, zgodni Albanac imao je obožavatelje u celoj zemlji, a do 33. godine života snimio je već i 33 filma. Kasnije je u Prištini bio profesor na Akademiji, a status legende pratio ga je do smrti. Baš kao i ljubav prema Zoji. Iako su se rastali, do kraja života Faruk je o njoj govorio s ogromnim poštovanjem.

"Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom"

"Više ne govorim o ljubavima jer je postojala jedna prava ljubav i brak.Bili smo 18 godina zajedno. Mislim da je balerina i do danas zadržala moje prezime. Kad se završilo, završilo se nažalost. Ostali smo prijatelji. Čujemo se telefonom povremeno, najviše smo se čuli tokom rata. Kad smo shvatili da smo dobro, i ona i ja, ređe smo se čuli. Bogat sam tom ljubavlju, bogat sam tom ženom. Zahvalan sam joj što mi je pružila jedno saznanje, divnu ljubav, brak, divno druženje i divan deo života", rekao je Faruk o balerini neposredno prije nego je umro.

Begoli nije otac Relje Popovića, njega je Zoja dobila kasnije. Budući da nikad nije pričao o roditeljima i nije otkrivao ništa, poznato je bilo tek da je jako rano ostao bez oca i da ga je mama odgajila sama. Reper nije želeo da se probija medijski na račun imena i statusa slavne majke, a štiteći je od medija zadržao je njezin mir. Popović se proslavio u sad već kultnom filmu 'Parada', glumeći homofobnog sina Nikole Koja. Kasnije je počeo da se bavi i muzikom.

BONUS VIDEO: BOG JE LJUT! Prvo ih zadesila poplava, a onda se i Devica Marija pojavila na ulici! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.