POVRATNA KARTA DO LOZNICE VAŽI SAMO 24 SATA? Čovek se šokirao na šalteru, a nije znao da POSTOJI JEDNA CAKA (FOTO)
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

rebus

POVRATNA KARTA DO LOZNICE VAŽI SAMO 24 SATA? Čovek se šokirao na šalteru, a nije znao da POSTOJI JEDNA CAKA (FOTO)

Odgovor zaposlene potpuno je zbunio čoveka

Objavljeno:

Jedan korisnik društvene mreže Tviter objavio je na svom nalogu post koji je mnoge zbunio. Naime, kako je napisao i on je ostao u čudu nakon pokušaja da na železničkoj stanici kupi povratnu kartu.

Gospodin po imenu Dejan, napisao je da je od zaposlene na šalteru za prodaju karata tražio povratnu kartu do Loznice, na šta mu je ona odgovorila da karta važi samo 24 sata.

Zbunjen, pitao je kako je to moguće, na šta mu je radnica rekla da ako kartu kupi u petak, ona važi do nedelje.

S obzirom da čoveku nije bilo jasno koja je onda poenta povratne karte, upitao je šta ako otputuje u Niš i reši da se vrati za pet dana? Službenica mu je kazala da ima opciju da kupi kartu u jednom pravcu, pa iz Niša za nazad.

S obzirom da svi znaju da bi povratna karta trebalo da važi ceo mesec, ovakvi odgovori zaposlene bili su iznenađenje.

- Ostao sam u čudu, potpuno poražen glupošću - napisao je on.

Korisnici popularne društvene mreže nadovezali su se na njegov post i konstatovali da "ništa gluplje u životu nisu čuli", ali su posumnjali i u to da službenica možda nije dobro objasnila, jer je rok za jedan smer 24 sata, ali Dejan je napisao da je dva puta pitao i da je odgovor bio isti.

- Ja u potpunom rebusu čemu služi povratna karta.

Kontaktirali smo Srbija voz, kako bi nam razjasnili o čemu se zapravo radi i da li povratna karta sada zaista važi samo jedan dan, a ne mesec, kao što je bila praksa dosad.

- Vozne karte za putovanje u jednom smeru važe 1 (jedan) dan. Povratne vozne karte za odstojanje do 100 km važe 1 dan, za odstojanje od 101 i više km važe 15 dana, s tim da putovanje u jednom smeru (odlasku ili povratku) važi 1 dan - navode iz Srbija voza.

Takođe, oni napominju da rok važenja počinje u odlasku od dana naznačenog kao prvi dan roka važenja, dok u povratku od dana otpočinjanja putovanja u povratku računajući od datuma koji na voznoj karti upiše kondukter prilikom prvog pregleda.

*Za odstojanja do 100 km izdate za putovanje u dane nedeljnih, državnih i verskih praznika važe:

- za dane nedeljnih praznika od petka u 0.01 čas do nedelje do 24.00 časa;

- za dane državnih i verskih praznika od dana koji prethodi prazniku u 0.01 čas do poslednjeg dana praznika do 24.00 časa;

- za slučaj da su nedeljni i državni praznici spojeni, karta važi od dana koji prethodi prvom danu prvog po redu praznika u 0.01 čas do poslednjeg dana praznika ili nedelje do 24.00 časa;

Kod povratnih voznih karata koje važe duže od jednog dana, putnik može započeti putovanje u povratku bilo kojeg dana u roku važnosti vozne karte.

Putovanje se mora završiti najkasnije vozom koji po redu vožnje dolazi u uputnu stanicu do 24.00 časa poslednjeg dana važenja vozne karte.

Kod voznih karata koje važe 1 dan i povratnih voznih karata za putovanje u odlasku odnosno povratku, započeto putovanje može se završiti bez overe i prvog narednog dana, istim ili prvim priključnim vozom.

Šta vi mislite o ovome? Koja su vaša iskustva? Pišite nam u komentarima...

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović - gradonačelnik Šapca

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.