DOĐITE NA OPERACIJU I PONESITE ZAVOJ! U srpskim bolnicama stanje kao u Nigeriji, uz uput za lekara KILO SUZA gratis
Ilustracija, Foto: Profimedia

BRUKA!

DOĐITE NA OPERACIJU I PONESITE ZAVOJ! U srpskim bolnicama stanje kao u Nigeriji, uz uput za lekara KILO SUZA gratis

Zločin nad zdravstvom se nastavlja

Objavljeno:

Katastrofalno stanje zdravstvenog sistema Srbije i više je nego očigledno, a tome najbolje svedoče konstantne žalbe građana. Poslednjih godina svedoci smo sistematskog urušavanja zdravstvenog sektora u našoj državi.

Zdravstvene ustanove neuslovne su za rad i lečenje pacijenta, higijena nije na adekvatnom nivou, a najveći problem je što nema dovoljno lekara i medicinskih sestara, dok nedostatak osnovnih sredstava za rad medicinskog osoblja kao da je postao normalna pojava.

Korisnica društvene mreže Tviter podelila je svoje razočaravajuće iskustvo kada je otišla na kliniku na Zlatiboru povodom zakazane operacije. Naime, kako je napisala, rečeno joj je da prilikom dolaska, pored uputa i nalaza kupi i dva elastična zavoja.

Ove reči razbesnele su građane koji su u komentarima pisali o svojim zamerkama na rad zdravstvenih ustanova. Jedan gospodin napisao je da u Subotičkoj bolnici medicinske sestre lepe samozatezujući gazu selotejpom.

Da stvar bude još gora, još jedna korisnica Tvitera, zaposlena u UC napisala je da pre nekoliko dana Urgentni centar ostao bez infuzije, glukoze i adrenalina.

Ista devojka napisala je i da je dobila radnu vizu za Nemačku, da je klinika čeka, te da je dobila prliku da radi i živi dostojanstveno.

Dakle, medicinko osoblje nema ni osnovna sredstva za rad, pa nije ni čudo što beže iz Srbije koliko ih noge nose.

Valja naglasiti da su pacijenti nezadovoljni i načinom zakazivanja pregleda i čekanja na specijalističke preglede, probjanjem termina i očajanim uslovima u kojima se bolosenici leče.

Na probleme pacijeanata, ali i zdravstvenih radnika, nadležni su nemi.

Ministarstvo zdravlja ne reaguje, ili bar ne reaguje na potreban način.

Logično bi bilo preduzeti hitne mere kako bi se stanje snabdevenosti neophodnim lekovima i ostalim materijalom potrebnim za lečenje pacijenata poboljšalo, ali, po svemu sudeći, daleko smo od normalnog zdravstva i svega što nosi.

BONUS VIDEO: Nebojša Zelenović - gradonačelnik Šapca

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.