NEMA KO DA VOZI, PA MORAJU DA IH STIMULIŠU! Zaposleni u BG javnim preduzećima dobili pomoć, SUMA JE PRISTOJNA
Pomoć za zaposlene u BG javnim preduzećima, Foto: Petar Lazović

jednokratna pomoć

NEMA KO DA VOZI, PA MORAJU DA IH STIMULIŠU! Zaposleni u BG javnim preduzećima dobili pomoć, SUMA JE PRISTOJNA

Grad Beograd je izuzetno zadovoljan saradnjom sa reprezentativnim sindikatima u javnim i javno komunalnim preduzećima

Objavljeno:

Beogradska javna preduzeća isplatila su danas svim zaposlenim jednokratnu solidarnu pomoć od 41.800 dinara, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović je, kako prenosi Beoinfo, objasnio da je pomoć isplaćena na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj i stambenoj delatnosti koji je stupio na snagu 30. avgusta 2018. godine.

Grad Beograd je izuzetno zadovoljan saradnjom sa reprezentativnim sindikatima u javnim i javno komunalnim preduzećima, kao i razumevanjem zaposlenih jer su tokom godine pokazali strpljenje da se sve potpisane obaveze realizuju u drugoj polovini godine, ocenio je Mladenović.

„Javna i javno komunalna preduzeća potpisala sa gradonačelnikom grada Beograda pojedinačne kolektivne ugovore kojima je planirana isplata solidarne pomoći zaposlenima u visini od 41.800,00 dinara“, objasnio je Mladenović.

Na osnovu kolektivnih ugovora, nadzorni odbori preduzeća i direktori preduzeća doneli su odluke na osnovu kojih je, danas, izvršena isplata solidarne pomoći zaposlenima u javnim i javno komunalnim preduzećima.

Jednokratnu solidarnu pomoć danas su isplatili Javno komunalna preduzeća Beogradski vodovod i kanalizacija, Beogradske elektrane, Gradska čistoća, GSP Beograd, Zelenilo Beograd, Pogrebne usluge, Gradske pijace, Infostan, Gradsko stambeno, Parking servis, Beograd put, Veterina Beograd i Javno osvetlenje, rekao je Mladenović. Javna preduzeća Urbanistički zavod, Ada Ciganlija i Beogradska tvrđava, danas su takođe izvršila uplatu, dodao je on. Mladenović je rekao da se očekuje da će do kraja godine i ostala javna preduzeća tu pomoć isplatiti zaposlenima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.