DRAMA U KNEZA MILOŠA: Mirjanu su pokušali da isele, ona završila u UC, A EPILOG OVE PRIČE ĆE TRAJATI DANIMA (FOTO)
Advokatica sa svedocima u Kneza Miloša, Foto: Filip Plavčić

tražili odlaganje

DRAMA U KNEZA MILOŠA: Mirjanu su pokušali da isele, ona završila u UC, A EPILOG OVE PRIČE ĆE TRAJATI DANIMA (FOTO)

Advokat Mirjane Stojanović objasnila je kako je podnela predlog za odlaganje iseljenja

Objavljeno: 18:45h

Mirjana Stojanović, prema rešenju, danas bi trebala hitno da bude iseljena sa svoje adrese stanovanja u Ulici Kneza Miloša 86, i to bez sudske odluke, objašnjava njen advokat Vera Biljetina.

Mirjana je verovatno usled stresa pozlilo, pa je završila u Urgentnom, kako saznaje naš reporter od njene majke Biljane Stojanović, no ona se vratila na lice mesta i razgovara sa izvršiteljima.

Advokat Mirjane Stojanović objasnila je kako je podnela predlog za odlaganje iseljenja, kako bi stanarka imala dovoljno vremena da iseli svoje stvari, ali prema onome što se događa danas ispred njenog stana jasno je da ovaj predlog nije uvažen.

Advokatica Mirjane Stojanović Vera Biljetina, objasnila je za portal Espreso.co.rs zbog čega nije u stanu u kome iseljavaju njenu klijentkinju.

U konkretnom slučaju ja sam punomoćnik izvršnog dužnika, advokat Vera Biljetina, i hoću da kažem da je predmet ovog postupka iseljenje zaštićenog stanara iz stana gde gospođa živi pune 53. godine od svoga rođenja. Ja sam kao advokat, Nemanji Protiću javnom izvršitelju, podnela predlog za odlaganje izvršenja sve u cilju da na miran način rešimo ovaj postupak, da se izvršni dužnik, konkretno, Mirjana Stojanović, iseli sama iz predmetnog stana i preda u posed izvršnom poveriocu gospodinu Raduloviću", kaže ona.

Dodaje da je o tom predlogu odlučio javni izvršitelj:

On je na dan iseljenja meni uručio predmetnu odluku, da se odbija predlog. Paralelno sa tim, ja sam podnela zahtev za izuzeće ovog izvršitelja Prvom osnovnom sudu. Prema mom mišljenju, kao advokatu i pravniku, on nema legitimitet dok se ne donese odluka o izuzeću. Prisustvujemo jednom postupku koji predstavlja primer kršenja zakona i uvođenje u potpunu pravnu anarhiju. Sačekaću sudsku odluku, možda i podnošenje krivične prijave i da napravimo strategiju kako ćemo dalje da postupamo. Gde će stanarka biti ne znam, ona je završila u urgentnom centru, tako da nisam komunicirala sa njom", zaključuje naša sagovornica.

Zahtev za izuzeće javnog izvršitelja
Zahtev za izuzeće javnog izvršitelja foto: Espreso.co.rs
Zahtev za izuzeće javnog izvršitelja
Zahtev za izuzeće javnog izvršitelja foto: Espreso.co.rs

Kada se vratila iz Urgentog centra otišla je u stan i razgovarala sa vlasnikom uz prisustvo policije kao i javnog izvršitelja Nemanje Protića.

A potom nam je detaljno objasnila zbog čega je iseljavaju i kako je dospela u ovakvu situaciju.

Mirjana Stojanović
Mirjana Stojanović foto: Espreso

Danas sam izbačena na ulicu iako je još sudski proces u toku uz pomoć veza i korumpiranog suda, i sada sam na ulici. Ja u ovoj zgradi živim od svog rođenja. Moja baka je dobila stan od Saveznog sekretarijata unutrašnji poslova (SSUP) jer je tamo radila, a potom je stan prodat 1993. godine, a ja to nisam znala. Saznala za to kada sam htela da ga kupim od Rake Tomića koji je preprodavao stanove i koji je završio u zatvoru baš zbog preprodaje stanova. Dok sam ovde stanovala plaćala sam kiriju, skoro je prestao da odbija kiriju da bi ispalo kako ne plaćam. Tužba postoji, ali nije prosleđena sudu zahvaljujući Raduloviću koji je potplatio sudije. Rade veze, pare, rodbina, ", rekla je Mirjana Stojanović.

Na pitanje odakle zna da u ovom slučaju radi veza i novac, Mirjana kaže:

Od ljudi koje je Radulović slao još dok mi je baka bila živa, a slao je i policiju".

Od 16h je počelo iseljenje Mirjane Stojanović iz stana, a prvo su izneti frižider i nekoliko kutija.

Iseljenje Mirjane Stojanović
Iseljenje Mirjane Stojanovićfoto: Espreso.co.rs
Iseljenje Mirjane Stojanović
Iseljenje Mirjane Stojanović foto: Espreso.co.rs
Iseljenje Mirjane Stojanović
Iseljenje Mirjane Stojanović foto: Espreso.co.rs
iseljenje Mirjane Stojanović
iseljenje Mirjane Stojanović foto: Espreso.co.rs

Mirjana je u stanu u Ulici Kneza Miloša stanovala kao zaštićeni stanar, dok je stan sada u vlasništvu Mihaila Radulovića koji je kako naš reporter saznaje kondicioni trener FK Zvezde, a prethodni vlasnik je bio Raka Tomić koji je radio kao advokat u opštini.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Pokušali smo da dobijemo izjavu od vlasnika Mihaila Radulovića, međutim nije želeo da odgovara na naša pitanja.

Bonus video:

Iseljenje šestočlane porodice Kruška

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.