KO ĆE BITI ŠAMPION RAVNOPRAVNOSTI: Poverenik ustanovio godišnju nagradu
Brankica Janković poziva sve opštine i gradove da se kandiduju, Foto: Fonet

jačanje ravnopravnosti

KO ĆE BITI ŠAMPION RAVNOPRAVNOSTI: Poverenik ustanovio godišnju nagradu


Pobednik će biti proglašen na konferenciji koja će biti održana u decembru

Objavljeno:

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao centralna državna institucija u čijem je mandatu unapređenje ravnopravnosti u svim društvenim odnosima i zaštita od diskriminacije svih društvenih grupa, ustanovio je godišnju nagradu za opštinu / grad jednakih mogućnosti za sve lokalne samouprave u Srbiji, sa ciljem promovisanja i jačanja ravnopravnosti na svim poljima i stvaranja boljih i pravednijih uslova za život svih građana i građanki u lokalnim zajednicama.

Pobednik će biti proglašen na konferenciji koja će biti održana u decembru, kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava.

Priznanje će se dodeljivati svake godine, a laureat će dobiti nagradu, poseban Logo ravnopravnosti koji će koristiti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolje prakse u našoj državi i Evropi, kroz evropsku Mrežu tela za ravnopravnost – EKVINET. Informacije o uslovima konkursa mogu se pronaći na sajtu www.ravnopravnost.gov.rs.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković poziva sve opštine i gradove da se kandiduju i doprinesu još intenzivnijem razvoju našeg društva na temeljima tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja ljudskih prava svih naših građana i građanki.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.