GRAD ZA PRIMER: Obeležen  jedan vek postojanja Doma učenika Vranje (FOTO)
Gradonačelniku je uručena zahvalnica za uspešnu saradnju,, Foto: vranje.org.rs/printscreen

vranje grad za primer

GRAD ZA PRIMER: Obeležen jedan vek postojanja Doma učenika Vranje (FOTO)

Vrednovanje uloženog truda i rezultata, kao i održivost institucija obrazovanja ostaće jedan od primarnih ciljeva rada lokalnog rukovodstva

Objavljeno:

Dom učenika u Vranju, proslavio je značajan jubilej, 100 godina od osnivanja i rada organizovanjem svečane akademije u sali Doma vojske. Kulturno-umetničkom programu, kojim je obeležen dan ove vaspitno-obrazovne ustanove prisustvovao je i gradonačelnik dr Slobodan Milenković sa saradnicima.

On je istakao da podrška i predusretljivost jesu odraz zajedničkog stava Grada i internata, kako bi korisnici postali samostalni, vredni i odgovorni ljudi.

„Obrazovanje jeste kontinuirani proces koji će biti uspešan onoliko koliko kao pojedinci imamo svest o važnosti razvoja edukacije. Kroz različite aspekte učenja stiču se odgovarajuća znanja koja vode ka savremenom i razvijenom društvu. Ne zaboravite da je proces, kojim se stiče znanje za ceo život, dvosmeran. Ta relacija je ključni element za kvalitetno obrazovanje.

Iz tog razloga, vrednovanje uloženog truda i rezultata, kao i održivost institucija obrazovanja ostaće jedan od primarnih ciljeva rada lokalnog rukovodstva, uz puno poštovanje bogate nastavne tradicije Grada“, rekao je on i dodao da Dom učenika kao čuvar dela istorije Vranja, jeste i mora biti ponos lokalne zajednice. Direktorka Doma učenika Maja Ristić kazala je da ova ustanova, u svojoj vezi sa školom, porodicom, privredom i društvenom sredinom predstavlja ustanovu od opšteg interesa.

Gradonačelniku je uručena zahvalnica za uspešnu saradnju, koje su dodeljene i Marini Hasanović,načelnici Sektora za učenički i studentski standard, kao i Branku Stefanoviću, direktoru sektora za prodaju državnoj upravi „Telekom Srbije“. Dom učenika, pre jednog veka, osnovao je srpski dobrotvor, amerikanac Džon Frotingem pod imenom „Amerikanski dom za srpksu ratnu siročad“. Dom je sa godinama menjao svoju lokaciju i naziv, a od 1981. godine, kontinuirano radi na sadašnjoj adresi.

1 / 4 Foto: vranje.org.rs/printscreen

Tekst je objavljen u sklopu projekta "Vranje- Grad za primer" podržanog od strane Grada Vranja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.