PROTU MILORADA U PENZIJU ISPRAĆALO 6 SELA! Uz trubače, pečenje, kolo i 300 zvanica, povukao se kao CAR! (FOTO)
PROTU MILORADA U PENZIUJU ISPRAĆALO 6 SELA, Foto: Privatna arhiva, Printscreen Youtube

NIJE MOGAO DA SAKRIJE SREĆU

PROTU MILORADA U PENZIJU ISPRAĆALO 6 SELA! Uz trubače, pečenje, kolo i 300 zvanica, povukao se kao CAR! (FOTO)

Milorad je završio "karijeru" u velikom stilu, uz harmoniku, trubače i ljude koje poznaje celog života!

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Prota Milorad Cicović (65) je imao veličanstveni ispraćaj u penziju koji će pamtiti do kraja života. Naime, njega je ispratilo čitavih 6 sela, a sama proslava je bila propraćena trubačima, pečenjem i velikim srpskim kolom!

Protu je u penziju ispratilo šest čačanskih sela, Međuvršje, Pakovrać, Rigađa, Parmenac, Beljina i Pridvorice. Iako oni zajedno nemaju mnogo stanovnika, na kraju je bilo čak 300 zvanica.

Meštani su svom protojereju-stravroforu Miloradu Cicoviću želeli da prirede ispraćaj koji će pamtiti celog života. Sve to je upotpunjeno muzikom i tortom koja se proti toliko svidela.

Prota Milorad Cicović (65) se veseli uz trubače
Prota Milorad Cicović (65) se veseli uz trubače foto: Printscreen Youtube

Za njega to nije potpuno iznenađenje jer je već imao naznake da mu se sprema "nešto veliko", ali nije očekivao da će se proslava pretvoriti u pravu feštu.

Prota Milorad Cicović (65)
Prota Milorad Cicović (65) foto: Privatna arhiva

Jedan od parohijana mi je rekao pola godine pre ispraćaja da će mi prirediti zabavu, ali ga ja nisam ozbiljno shvatio. Otišao sam u penziju posle Velike Gospojine što se poklopilo sa datumom kada su mi se deca vratila iz Berlina i moram da priznam da sam bio presrećan kada sam video kako su me ispratili, priča protojerej-stravrofor Milorad za Espreso.

Sada, kad se prašina malo slegla, prota može polako da sabere utiske. Kako nam je ispričao, od muzike je bila harmonika, ali su trubači bili posebno iznenađenje.

Na proslavi Prote Milorada Cicovića (65) je bilo oko 300 zvanica
Na proslavi Prote Milorada Cicovića (65) je bilo oko 300 zvanica foto: Printscreen Youtube

Kada sam ušao, zatekao sam celu parohiju. Meštani iz šest sela koja doduše nisu mnogo velika su došli kako bi upotpunili moj odlazak u penziju što me je zaista usrećilo, rekao nam je prota.

Ništa bez pečenja
Ništa bez pečenja foto: Privatna arhiva

On ima osmoro dobrih prijatelja iz parohije sa kojima redovno pije kafu, i njihov dolazak mu je posebno značio.

Sama svečanost je organizovana u Domu kulture u Parmencu i njoj je prisustvovalo oko 300 ljudi, a poklon njegovih parohijana je bila umetnička slika - ulje na platnu s motivima manastira Vavedenje, kome pripada parohija koju je Milorad opsluživao.

Na proslavi Prote Milorada Cicovića (65) je bilo oko 300 zvanica
Na proslavi Prote Milorada Cicovića (65) je bilo oko 300 zvanica foto: Printscreen Youtube

Milorad je završio Bogosloviju u Sremskim Karlovcima, gde je u internatu proveo pet godina. Prvu parohiju dobio je u Kaoni, pa je službovao u Trnavi kod Raške, a pre 22 godine je došao u Vavedenjsku parohiju, koja je u međuvremenu preimenovana u Treću uspenjsku.

Prota Milorad Cicović (65) se veseli uz trubače
Prota Milorad Cicović (65) se veseli uz trubače foto: Printscreen Youtube

Posebno je ponosan na svoje dve ćerke koje su udate. Dok jedna živi u Beogradu, druga je došla da vidi oca iz Berlina i time mu je upotpunila veselje. Ima dvoje unučadi, koja najviše vole da dođu u posetu svome dedi.

Ceo život sam posvetio crkvi, služio sam manastiru Vavedenje, opsluživao veliku parohiju, i trudio se da budem tu uz svoju decu, ali sam uz Božiju pomoć sve postigao, rekao je Cicović.

On je dodao kako je uslove za penziju stekao sredinom jula, a celu priču je upotpunila proslava koja mu kako nam je ispričao, dosta znači.

- Za mene nema većeg dokaza da su me ljudi voleli od ovog iznenađenja. Kao što oni mene poštuju i cene, tako poštujem i ja njih. To je uzajamni odnos. Kada su mi aplaudirali, preplavile su me emocije, to je bilo neopisivo, rekao nam je ovaj sveštenik.

On je dodao kako i dalje služi u crkvi, ali samo kako bi pomogao svešteniku koji ga je nasledio. I dalje ima obaveze, ali planira da svoje slobnodno vreme iskoristi za odmor i porodicu.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.