NIJE DOBRO! DA MOGU DA PREDVIDIM ŠTA ĆE BITI S NJIM, DOBIO BIH NOBELOVU NAGRADU! Oglasio se lekar Darka Lazića
Dragoš Stojanović o Lazćevom stanju, Foto: Printscreen

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO

NIJE DOBRO! DA MOGU DA PREDVIDIM ŠTA ĆE BITI S NJIM, DOBIO BIH NOBELOVU NAGRADU! Oglasio se lekar Darka Lazića

Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta, objašnjava Dragoš Stojanović, direktor KBC Zemun

Objavljeno: 24.10.2018. 12:33h
Jovana Veljković
Jovana Veljković
Novinarka rubrike Showbiz
  • 425

Ceo jučerašnji dan protekao je u spekulacijama o zdravstvenom stanju pevača Darka Lazića, koji je juče rano ujutru imao tešku saobraćajnu nesreću u Brestaču kod Pećinaca, kad je njegov automobil sleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

Dok mnogi izvori njegovo stanje ocenjuju i kao konačno stabilno, pozvali smo  direktora KBC Zemun Dragoš Stojanović da iz prve ruke čujemo sveže informacije.

- On je i dalje u jako teškom stanju, životno je ugrožen. Ima politraumu s multiorganskim povredama. Svaka od tih povreda je teška - kaže Stojanović za naš portal, uz napomenu da je u ovoj situaciji sumanuto pričati o "stabilnom" stanju.

Na pitanje da nam objasni šta tačno "politrauma" podrazumeva, on kaže:

- On nije bio vezan, tumbao se kolima, pa je celo telo preživelo traumu. E sad, em što postoji  trauma, em što je napravio kontuzije i prelome, sad očekujemo reakcije organizma koje počinju da se javljaju na svim nivoima. To je sad bitka s reakcijom celog tela. On je tu na intenzivnoj nezi, na mašini za disanje, pratimo njegovo stanje iz minuta u minut i na osnovu toga ćemo videti šta i kako dalje. Dok ne dobijemo odgovor njegovog organizma, ne možemo davati nikakve druge prognoze, niti planirati bilo šta - objašnjava Stojanović, a na pitanje da li to onda znači da se i operacije koje se pominju, odlažu do daljnjeg, on kaže:

- Operacije čega? Nemojte me molim vas pitati nešto što ne znam, što je nepredvidivo. Ljudi komentarišu svašta, a ne znaju medicinu, bave se predviđanjima i izvode nekakve zaključke. Takve stvari ne znamo čak ni mi. To sve zavisi od njegovog organizma i od toga da li će u međuvremenu da odreaguje, kako će da odreaguje i šta će se desiti. Ne možemo pričati ni o čemu dok to prvo ne budemo videli. Ne bih se bavio prognozama, jer je to u ovakvoj situaciji nemoguće. Sad se očekuje reakcija organizma na tu široku traumu i tek ćemo tada znati šta i kako. Da ja mogu da predvidim tako nešto, dobio bih Nobelovu nagradu. Ono što je bitno je da reagujemo u svakom trenutku. Napravio sam konzilijum za njega, pazimo ga, pratimo ga sa svih aspekata, pa ćemo videti - završava Stojanović.

Stravična nesreća dogodila se na ulazu u Lazićževo selo Brestač. Prema prvim informacijama, Darko nije koristio sigurnosni pojas, a njegova krv je poslata na analizu kako bi se utvrdilo da li je vozio pod uticajem alkohola.

Lazić je u trenutku nesreće bio sam i BMW je sleteo iz sa sada nepoznatih razloga. Njega su iz potpuno smrskanog automobila izvukli vatrogasci.

Espreso je juče prvi objavio da je Lazić bio u alkoholisanom stanju, a i da nije smeo da vozi jer već 5 godina nema vozačku dozvolu. Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media