SRAMNA HAJKA PROTIV HUMANITARCA: Rediteljka inicirala potpisivanje peticije protiv progona Sergeja Trifunovića
Rediteljka Ana Maria Rossi napisala je peticiju protiv progona glumca Sergeja Trifunovića, Foto: Dragan Udovičić

ko želi, neka potpiše

SRAMNA HAJKA PROTIV HUMANITARCA: Rediteljka inicirala potpisivanje peticije protiv progona Sergeja Trifunovića

Ona je napisala da bi apel bio upućen ministru kulture i informisanja u Vladi Srbije Vladanu Vukosavljeviću, kada bi Srbija bila demokratska zemlja

Objavljeno:

Rediteljka Ana Maria Rossi napisala je peticiju protiv progona glumca Sergeja Trifunovića.

Ona je napisala da bi apel bio upućen ministru kulture i informisanja u Vladi Srbije Vladanu Vukosavljeviću, kada bi Srbija bila demokratska zemlja.

Ali Srbija je zemlja u kojoj o svemu odlučuje jedan čovek, onaj što te tuži onaj što ti sudi. Zato je ovo apel upućen javnosti, kao poslednji čin neslobodnog društva, neslobodnih gradjana, u odbranu slobode pojedinca na pravo na reč i činjenje. Povod je sramna hajka koja se poslednjih dana vodi protiv Sergeja Trifunovića, čoveka, glumca i humanitarnog radnika koji je svoje ime stavio u službu najplemenitije ideje da svojom organizacijom Podrži život pomaže bolesnoj decim napisala je ona.

Dodala je da se glumcu preti, kao i da se svakodnevno proziva najpogrdnijim rečima.

- Sergeju Trifunoviću se preti, svakodnevno se proziva najpogrdinijim rečima, svakodnevno se ovaj umetnik na raznim planovima onemogućava da živi i radi kao slobodan građanin Srbije. Organizovana hajka od strane pojedinih medija bliskih vlasti Srbije i od strane vlasti, primili su zastrašujuće oblike. Ako ne pronadjemo mehanizam da se to zaustavi I osudi, svako od nas će biti sledeći. Svako od umetnika ko ne misli kao ova vlast i ko nije podržao ovu vlast, može da očekuje sudbinu Sergeja Trifunovića, dodala je ona.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.