ON JE PRVI UPASAO TRENERKU U FARMERKE! Knele je pevačicinom mužu oteo titulu prvog dizelaša sa BG asfalta (FOTO)
 Igor Ramović Ramke je prvi upasao trenerku u farmerke, a odmah zatim Knele, Foto: Youtube/Vidimo se u čitulji, Nebojša Mandić

BEOGRADSKI KLANOVI

ON JE PRVI UPASAO TRENERKU U FARMERKE! Knele je pevačicinom mužu oteo titulu prvog dizelaša sa BG asfalta (FOTO)

Viktor Tufegdžić Vićenco ispričao je kako su u Beogradu nastali dizelaši...

Objavljeno:

Tih devedesetih godina prošlog veka, za vreme rata u bivšoj SFRJ, na površinu su isplivali kriminalni klanovi koji su bili strah i trepet.

Bili su beskrupulozni, bahati, “laki na obaraču”.

Moda dizelaša ipak, krenula je od jednog čoveka!

Igor Ramović Ramke prvi je koji je upasao trenerku u farmerke, a odmah zatim Knele!

Nakon toga, ceo Beograd!

Viktor Tufegdžić Vićenco ispričao je kako su u Beogradu nastali dizelaši:

- Znači, ja dolazim ispred Freske, gledam koga ima, zdravo, zdravo… Nailazi neki moj drug, kaže: Gde si Vićenco, evo brat da ti donese garderobu za tebe. I uzmem tu dva kaiša Nanibon, to su tad bila umetnička dela, skroz metalni, lepi… I dva para farmerki mi da, dizel! To je tada tek izašlo. U tom trenutku nailaze pokojni Knele i pokojni Ramke, moji drugovi i vide to i mole me: I daj nam i daj nam… I ja njima dajem, mi smo tad bili društvo, nema moje tvoje, živeli smo svi ko jedan, tu nema priče nikakve. I ja im to dam i oni odu tamo iza galerije, presvuku se, probaju, obuku farmerke i stave te kaiševe. I sad one trenerke što su nosili, prebace preko farmerki i niti se vidi Diesel etiketa niti se vidi onaj kaiš. Totalno nema nikakvog efekta, kao da su obukli obične pantalone i kao da nemaju kaiš! I onda mali Ramke se seti i uvuče trenerku u farmerke i izbaci kaiš. Znači to se dobro sećam ko da je juče bilo! I Knele ga gleda i kaže: Bravo! I on uvuče isto. Ja kad sam ih video, umro sam od smeha. Ja sam se prvo bunio, kažem: Kako bre možeš tako, pa to nikad niko nije video u životu! Posle sam čuo da su neki jakne i kapute uvlačili u farmerke, kao da ih prestignu! Posle odemo kod frizera, ja im kažem da im sa mašinicom napravi neke munje, pa sa strane ih ošiša na ćelavo, a gore ostavi… Meni je to bilo bezveze, ali su oni to voleli. Frizer je znao za te frizure i on je meni to predložio i rekao da je to moderno i da se tako nosi u svetu. Stvarno je umeo dobro da šiša i to je izgledalo lepo… mislim kao moda! Onda je došao neki naš treći drugar i rekao da je imao neki problem u Zemunu ili na Novom Beogradu i da se dogovorio sa tim ljudima sa kojima je imao problem da se nađu večeras na nekom splavu, ne znam da li je bio Triton ili Lukas. Pre će biti da je Triton. I otišli su tamo. Kad su se pojavili tamo, to je bilo i kao pojava šokantno. E sad da li je posle tamo sve bilo zapaljeno, demolirano! Ti ljudi koji su tamo došli su im valjda polupali glave, šta ti ja znam i tako dalje… Međutim, te noći je bio ceo Beograd na tom splavu i svi su gledali to i svi su memorisali kako su oni bili obučeni i ošišani. Oni su već uvažavali Kneleta kao mangupa, kao ime na asfaltu i oni su odmah počeli tako da se oblače! To je odmah poprimilo talas naviđenih razmera! Tako je počela moda dizelaša! Pokojni Knele i pokojni Ramke su to plasirali. Budite sigurni da je tako, nemojte da vam neko priča bajke."

Ramke je živeo u Sarajevskoj ulici, odakle je Knele došao sa porodicom na Voždovac, tako da njihovo prijateljstvo verovatno još od tada vuče korene. Ipak, kako se priča, Ramketa nisu mnogo gotivili Voždovčani, pre svega Goran Vuković Majmun i Zoran Dimitrov Žuća, koji su posle Kneletove smrti bili glavni u Voždovačkom klanu. Ramke navodno nije bio u sjajnim odnosima ni sa Zvezdarcima, pa se priča da mu je jednom Šljuka uzeo lanac, pa je Ramketov drug išao i zamolio Šljuku da mu vrati što je ovaj i učinio.

Ramke je već devedesetih otišao u London i tamo je živeo i radio 20 godina.

Bio je vlasnik noćnih klubova i družio se sa Naomi Kempbel, Paris Hilton, Gajem Ričijem… U Londonu se oženio i dobio ćerku, posle toga se razveo i sa devojkom Kim dobio sina. Pre petnaestak godina u Londonu se družio sa Markom Miškovićem koji je u to vreme takođe tamo živeo. Marko je čak bio kum na Igorovom krštenju.

Za Igora Ramovića šira javnost je čula 2013. kada se za njega udala pevačica Goga Sekulić.

foto: Nebojša Mandić

Nedelju dana kasnije, Ramke i Goga su saznali da on boluje od raka. Dva meseca kasnije, Ramović je preminuo u 41. godini.

Prva dijagnoza koja mu je u Beogradu postavljena bila je rak debelog creva, sa čim ni jedno ni drugo nisu hteli da se pomire, već su doneli odluku da se u nemačkom gradu Hajdelbergu, u najboljoj klinici na svetu, Igor podvrgne daljem lečenju.

Za prvu fazu bilo je potrebno 20.000 evra, gde je i ustanovljen karcinom pankreasa. Da bi se izvukao, predstojala mu je transplantacija pankreasa, a ta operacija bi koštala vrtoglavih 700.000 evra. Međutim, porodicama Ramović i Sekulić jedino je bilo važno da se izbore sa tom opakom bolešću i pobede je. Nažalost, nisu uspeli.

foto: Damir Dervišagić

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.