NE ŽELE CRKVU: Stanari beogradskog naselja Stepa Stepanović najavili radikalizaciju delovanja
Stanari ne žele crkvu, Foto: Zorana Jevtić

blokada

NE ŽELE CRKVU: Stanari beogradskog naselja Stepa Stepanović najavili radikalizaciju delovanja

USNSS naodi da je tokom protesta došlo do "ekscesa", zbog čega su organizovali dežurstva u naselju

Objavljeno:

Udruženje stanara beogradskog naselja "Stepa Stepanović" (USNSS) je danas saopštilo da je Patrijaršijska upravna kancelarija pokušala nastavak izgranje crkve-brvnare sa stambenom zgradom, zbog čega su najavili "radikalizovanje svog delovanja".

U saopštenju se navodi da će početkom sledeće nedelje "pokrenuti promene u svom ustrojstvu, proširiti fokus svoje borbe za prava građana" i uspostaviti kontakt sa udruženjima i organizacijama koje dele ista programska načela i ciljeve i koje deluju "nestranački", a koji se bave zaštitom prava građana.

- Uprkos nastojanjima da se sastancima između stanara, države i crkve reši problem bespravne gradnje, što je nezvanično obećano od vršioca vlasti, prema nezvaničnim informacijama, u četvrtak 18. oktobra održan je sastanak sa nadležnima u prostorijama Patrijaršijske upravne kancelarije... Poziv za učešće na sastanku nije upućen predstavnicima stanara - navodi USNSS.

Dodaje se da je dan nakon toga ponovo pokušan nastavak izgradnje crkve, te su se građani okupili i sprečili isporuku betona za izgradnju.

USNSS naodi da je tokom protesta došlo do "ekscesa", zbog čega su organizovali dežurstva u naselju.

Bonus video:

KRATKI ESPRESO 7 (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.