MAJKA IZ KRAGUJEVCA TVRDI DA LEKARI NISU HTELI DA JOJ PREGLEDAJU DETE, IZ DOMA ZDRAVLJA KAŽU SUPROTNO! (VIDEO)
U ordinaciji su bile dve doktorke, Nada Ilić i dr Jasmina Ivošević, načelnica, Foto: Printscreen/facebook

SNIMAK UZBRUKAO FEJSBUK

MAJKA IZ KRAGUJEVCA TVRDI DA LEKARI NISU HTELI DA JOJ PREGLEDAJU DETE, IZ DOMA ZDRAVLJA KAŽU SUPROTNO! (VIDEO)

Ubrzo su počeli da se javljaju revoltirani roditelji koji su imali takva ili slična iskustva, iz cele Srbije

Objavljeno: 15:53h

Kragujevčanka Violeta Cevtković odvela je svoju ćerkicu u lokalni dom zdravlja, jer detetu nije bilo dobro. Imala je temperaturu, vrištala, uvo joj je curilo, a oko suzilo i uz svu uznemirenost deteta, pedijatri u domu zdravlja nisu hteli da je pregledaju, jer "nije po proceduri i jer detetov izabrani lekar nije radio u toj smeni".

Majka je okačila snimak iz ordinacije na svoj Fejsbuk profil da svi mogu da vide. Ubrzo su počeli da se javljaju revoltirani roditelji koji su imali takva ili slična iskustva, iz cele Srbije. U ordinaciji su bile dve doktorke, Nada Ilić i dr Jasmina Ivošević, načelnica.

Uz video je napisala:

- Lekari odbijaju da prime dete pod temperaturom sa teškim dijagnozama i kažu da je takva procedura. Dokle više zemljo Srbijo??? Zbog ovakvih deca umiru. Dete nije pregledao jer nije pacijent lekara kod kod smo došli. Je l' ovo realno? - napisala je ogorčena majka.

- Doktorka Nada koja je odbila da primi dete, neće da da potpis da je odbila da primi dete, jer dete nije njen pacijent - kaže majka na snimku.

U jednom trenutku, načelnica je prišla majci i rekla da je zabranjeno da se fotografiše ili u ovom slučaju snima.

U međuvremenu je dr Nada Ilić, pedijatar koji je odbio da pregleda devojčicu izašla iz ordinacije, kako majka navodi "bez reči".

Cvetković priznaje da su joj nudili drugog dokora, Bobana Čupića, ali da ona nije htela kod njega, jer, kako navodi, "misli da nije stručan".

- Doktorka Nada je bila njen prvi lekar, ali je ona često bila na bolovanju, pa smo je zamenili. Kada je odbila da mi pregleda dete, odvela me je kod načelnice. I tada sam počela da snimam - kaže Violeta, koja tvrdi i da je nakon incidenta otipšla kod privatnog lekara i platila pregled 3.000 dinara.

- Inače sam nezaposlena majka, i tvrdim da nije u redu da lekar kome verujete neće da pregleda dete, i da imam pravo da kći ne dajem svakome u ruke - kaže za "Blic" Violeta Cvetković.

Dom zdravlja: "Dete je pregledano"

Dok majka dvedesetomesečne devojčice tvrdi jedno, iz Doma zdravlja u Kragujevcu pričaju drugo. Ističu da je dete pregledano, a da je majka iz nekog svog razloga "uznemirila druge pacijente, i da je vređala lekare i snimala po dispanzeru bez dozvole".

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović kaže da "majka dovela dete u prepodnevnu smenu, kada ne radi njen izabrani lekar".

- Svako dete sa temperaturom se odmah prima, i pregleda se hitno. Zato je njenu ćerku pregledao dr Boban Čupić. Dodelio je terapiju i sve je bilo u redu. Dokazi za to postoje u zdravstvenoj evidenciji, u kartonu pacijenta. Međutim, ona je onda htela da je pregleda i doktorka Nada Ilić. I kada je ona to odbila, jer to nema nikakvog smisla, ta žena je počela da pravi haos - tvrde iz Doma zdravlja.

Petrović kaže da je majka bacala pečate po ordinaciji, vikala, vređala, pretila i snimala, te da su svi bili u čudu.

- Lekari su svoj posao odradili, i nije nam jasno zbog čega je žena tako reagovala, kaže Danijela Petrović.

Pogledajte snimak iz ordinacije:

(Espreso.co.rs /Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.