SASVIM DRUGAČIJA PROGNOZA ZA ZIMU: Ovakvo predviđanje dosad NISMO ČULI!
Vremenska prognoza, ilustracija, Foto: Printscreen

LUDILO U NAJAVI

SASVIM DRUGAČIJA PROGNOZA ZA ZIMU: Ovakvo predviđanje dosad NISMO ČULI!

Biće oluja!

Objavljeno:

Meteoreološki servis AccuWeather objavio je dugoročnu vremensku prognozu za nadolazeću zimu u Europi. Kako stvari stoje, očekuje nas blaga, topla i sušna zima bez mnogo snega.

Na području Balkana i jugoistočne Europe AccuWeather prognozira iznadprosečne temperature i ispodprosečnu količinu padavina. Jedino su u Grčkoj mogući prodori hladnog vazduha i obilne kiše. U ostatku Europe očekuju se prodori hladnog zraka s istoka, no oni će kratki i slabijeg intenziteta nego proteklih godina.

Za sever Europe predviđaju jake oluje s orkanskim vetrovima i obilnom kišom, a to se odnosi i na Ujedinjeno Kraljevstvo i Skandinaviju koju se mora pripremiti na opasnost od poplave i probleme u prometu.

Prema projekcijama AccuWeathera, najviše oluja bit će na području Cardiffa, Manchestera, Belfasta i Glasgowa.

Prava zima očekuje se u Finskoj i Ukrajini zbog sibirske anticiklone koja bi mogla donijeti sibirsku hladnoću na istok kontinenta i prevladati snažne atlantske ciklone koje će na veći dio Europe donositi topliji vazduh.

Obilnih kiša bit će i na području Nemačke i Francuske, gde bi tokom decembra moglo biti jakih oluja, dok će početak sledeće godine ipak doneti stabilnije vreme.

Na istoku Europe bit će prodora hladnog zraka koji će doneti iznadprosečno niske temperature u tom delu kontinenta.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.