VI STE SLUŽBENIK OVE DRŽAVE, ODAKLE VAM PRAVO DA SE TAKO PONAŠATE: Vojtehovski u duelu sa Gajovićem (VIDEO)
Tatjana Vojtehovski i Aleksandar Gajović, Foto: Printscreen

brutalan odgovor

VI STE SLUŽBENIK OVE DRŽAVE, ODAKLE VAM PRAVO DA SE TAKO PONAŠATE: Vojtehovski u duelu sa Gajovićem (VIDEO)

Odgovor autorke emisije Život priča državnom sekretaru Gajoviću, brzinom svetlosti se deli društvenim mrežama

Objavljeno: 13:30h

Sindikat državne firme MB Namenska iz Lučana, traži hapšenje novinarke Tatjane Vojtehovski, zbog emitovanja epizoda o nesreći u fabrici u Lučanima u kojoj su u julu prošle godine živote izgubili Milojko Ignjatović i Milomir Milivojević. Ova vest izazvala je bes javnosti, a mnogi su stali u odbranu autorke emisije "Život priča".

Vojtehovski je u "Jutru sa Jovanom i Srđanom", gostovala sa državnim sekretarom u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandrom Gajovićem, koji je rekao da Ministarstvo osuđuje svaku pretnju, svaki pritisak i svaki udar na slobodno novinarstvo, a zatim upitao Vojtehovski šta očekuje od Ministarstva i njega kao državnog sekretara.

Odgovor koji mu je Vojtehovski uputila brzinom svetlosti se deli društvenim mrežama. Naime, poznata novinarka i voditeljka je na ovo Gajovićevo pitanje uzvratila rečima:

- Da se ne ponašate paušalono, da ne stvarate klimu u kojoj delite novinare na podobne i nepodobne, da se ne izvlačite kada napravite materijalnu grešku, jer ste vi rekli, Vaša su se usta otvarala i reči su izašle, "nije dužnost Ministarstva informisanja da osudi svaki napad na novinare", da kada nekoliko puta prete smrću Nedimu Sedimoviću, da Vi, ne znam stvarno odakle Vam pravo, kažete: "A kako mi da znamo da on sam sebi nije to pisao, ne bi li sebe doveo u centar pažnje". I niste se zaustavili tu. Nego ste za kolegu Sedimovića, Vi kao državni sekretar, izjavili tada, "Ja poznajem tog čoveka i mislim da on nema dobre namere". Odakle Vam pravo da se ponašate tako prema novinarima? Vi ste gospodine Gajoviću službenik ove države. Vaša plata ide od njegovog porez, njenog, mog i ostalih u studiju. Mi Vas plaćamo da radite vaš posao. Nemate pravo da stvarate klimu da je u redu da svako kome padne napamet preti, u ovom slučaju novinarima - završila je Vojtehovski.

Pogledajte video:

Na pitanje ko treba da reaguje u ovoj situaciji Gajović kaže "da može da reaguje država, a može i ugroženi novinar". On je predložio kao rešenje medijaciju.

Tatjana Vojtehovski je kazala da je "Ministarstvo odbrane izdalo saopštenje da podržava aktivnosti sindikata".

- Ministarstvo odbrane, odnosno država, naziva javni poziv za hapšenje jedne novinarke apelom na medije. Kažete da treba da odem u policiju, koga ja da tužim – ministarstvo odbrane, državu? Kako da se čuje druga strana, da se napravi medijacija? Da ja sednem sa ljudima koji pozivaju na moje hapšenje, meni nije problem, ali tako se ne rešavaju stvari - navela je ona.

Podsetimo, u prošloj sezoni emisije "Život priča" emitovane su dve epizode o nesreći u fabrici u Lučanima u kojoj su u julu prošle godine živote izgubili Milojko Ignjatović i Milomir Milivojević. U ovoj sezoni emitovana je još jedna emisija u kojoj je gost bio jedini svedok nesreće, Marko Mitrović, kolega koji je sa poginulim radnicima bio u magacinu. On je govorio o "lažnom svedočenju" i pritiscima koje je trpeo. Danas članovi sindikata protestuju, a neki od njih traže hapšenje novinarke.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Goran Trivan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.