SRBIJA U ŠOKU: Omiljenoj voditeljki Dnevnika na RTS ustanovljen RAK DOJKE!
Ivona Pantelić, Foto: Printscreen

BORI SE

SRBIJA U ŠOKU: Omiljenoj voditeljki Dnevnika na RTS ustanovljen RAK DOJKE!

Istakla je da dijagnoza ne znači i smrtnu presudu

Objavljeno: 17.10.2018. 13:28h
  • 436

Voditeljka RTS-a Ivona Pantelić otkrila je da je uz pomoć kampanje „Rak je izlečiv“ i mobilnog mamografa saznala da boluje od kancera dojke. Rak je izlečiv ako se otkrije na vreme i zahvalna sam što su moje koleginice bile uporne da odem da se pregledam, rekla je Ivona.

„Svi me znate kao voditeljku Dnevnika. Danas nisam ovde u svojstvu voditeljke, već pacijentkinje“, rekla je Ivona Pantelić na početku svog obraćanja na konferenciji za medije kampanje „Rak je izlečiv“, koja je održana u Galeriji RTS-a.

Ivona Pantelić
Ivona Pantelić foto: Printscreen/Youtube/Papa Paul

Istakla je da dijagnoza ne znači i smrtnu presudu i da je najvažnije otkriti bolest na vreme.

„Imala sam sreće i zahvalna sam što su moje koleginice iz RTS-a bile uporne da odem, da iskoristim mogućnost i obavim preventivni pregled – jer je zbog nacionalne kampanje protiv raka, koju vodi RTS, mobilni mamograf bio u martu ovde, ispred naše zgrade u Aberdarevoj“, navela je Pantelićeva.

Ivona je navela je nakon pregleda u mamografu upućena na kontrolni ultrazvuk, koji je pokazao da ima rak dojke, a da se nakon toga podvrgla operaciji i sada prima hemoterapiju.

Ivona Pantelić
Ivona Pantelić foto: Damir Dervišagić

„Sa hemoterapijom može da se živi“, istakla je voditeljka, pozivajući sve žene da izdvoje vreme, priključe se akciji i obave preventivni pregled.

„Važno je i da zdravi ljudi promene stav prema onima koji se leče od raka - da se ne plaše, da ih ne gledaju sa podozrenjem, da ih ne marginalizuju iz društva. Tako će im osmehom i podrškom olakšati vrlo često tešku borbu“, napomenula je Pantelićeva.

Bonus video

MIRKA VASILJEVIĆ NEMA MNOGO VREMENA PORED 3 DECE: Glumica otkrila gde se šminka i nasmejala sve!

(Espreso.rs/ RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media