PRVI REGIONALNI IZBOR ZA NAJBOLJI NEWS PORTAL: Glasajte da Espreso.co.rs pobedi!
Po prvi put biće održan izbor najboljeg news portala u regionu, Foto: Mediadaily.biz

Top 30 najboljih u regionu

PRVI REGIONALNI IZBOR ZA NAJBOLJI NEWS PORTAL: Glasajte da Espreso.co.rs pobedi!

News portali su u zadnjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima

Objavljeno:

Media daily, prvi regionalni i jedini specijalizovani portal za medije www.mediadaily.biz provestiće od 01.11. do 30.11. 2018. godine po prvi put na ovim prostorima nezavisan izbor najboljeg među 30 najčitanijh news portala na području regije, odnosno na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Makedonije.

Zašto ćemo provesti prvi izbor najboljeg regionalnog web news portala?

News portali su u zadnjih pet godina postali prvo i glavno mesto na kojem se građani informišu o dnevnim događajima i kao takvi postižu veliki uticaj u društvu i na medijskoj sceni. News portali imaju milijonske brojeve poseta i stalne korisnike u svim uzrasnim i polnim grupama. Iako su utecajni online news portali se razlikuju po načinu i stilu izveštavanja, grafičkom dizajnu i profesionalizmu. To vredi vrednovati i kategorizovati kako bi bolji bili još bolji, a oni lošiji se potrudili da postignu najbolje. Do sada nito nije radio izbor najboljeg regionalnog news portala. Postojali su pre gospodarske krize izbori u pojedinim zemljama no ne i regionalni izbor čime će se potaknuti veća izvrsnost i međusobna konkurencija. Ovaj izbor postaće tradicionalan. Izbor najboljeg news portala je i odlična prilika za transgraničnu saradnju jer se radi o tržištu od 20 i više milijona stanovnika.

1 / 2 Foto: Mediadaily.biz

Proveli smo istraživanje o najčitanijim news portalima u svim navedenim državama. Kako je na ovom području puno portala odlučili smo da suzimo izbor tako da u finalnom takmičenju učestvuje TOP 30 najčitanijih portala iz šest država. Svakoj državi pripada broj portala srazmeran broju stanovnika pa smo odredili da Srbija ima deset predstavnika, Hrvatska sedam, Bosna i Hercegovina šest, Slovenija i Makedonija imaju po tri predstavnika i Crna Gora ima jednog predstavnika.

Na našem portalu pozvatćemo čitatelje tih 30 portala da glasuju za svoj omiljen portal i to će im doneti maksimalno 50 % bodova dok drugih 50 % bodova daje naš žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka. Glasanje i celi izbor počinje 01.11. i traje do 30.11.2018. Pobednika ćemo proglasiti 9.12.2018. Pobednik je onaj ko ima najviše glasova žirija i publike. Prva tri portala dobijaju nagradu.

Koji portali su u TOP 30, u konkurenciji za izbor najboljeg?

Iz Crne Gore vijesti.me, iz Makedonije sitel.com, kao i kurir.mk i skopjeinfo.mk, iz Slovenije siol.net, 24ur.com, ali i rtvslo.si, iz Bosne i Hercegovine avaz.ba, vijesti.ba, klix.ba, cazin.net, dnevnik.ba, ali i nezavisne.com, iz Hrvatske index.hr, jutarnji.hr, 24sata.hr, kao i net.hr, vecernji.hr, dnevnik.hr, tportal.hr, iz Srbije blic.rs, kurir.rs, b92.net, telegraf.rs, espreso.co.rs, novosti.rs, kao i srbijadanas.com, n1info.com, alo.rs, rts.rs.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.