OPŠTINA UNIŠTENA POPLAVAMA NE SANIRA ŠTETU, A KUPUJE DRON! Vest upalila je ALARM U SRBIJI, a šta je PRAVA istina
Opština Petrovac na Mlavi nabavila dron, Foto: AP/Google maps

ESPRESO OTKRIVA

OPŠTINA UNIŠTENA POPLAVAMA NE SANIRA ŠTETU, A KUPUJE DRON! Vest upalila je ALARM U SRBIJI, a šta je PRAVA istina

Petrovac na Mlavi, na istoku Srbije, letos je bio pogođen poplavama

Objavljeno: 11:21h

Opština Petrovac na Mlavi, na istoku Srbije, ove godine našla se tokom leta u centru pažnje zbog poplava koje su je zadesile. No, sada se stupci u medijima pune i vestima o tome da je ova opština nabavila dron vredan 200 hiljada dinara (oko 1700 Evra).

U medijima se još i navodi kako ova opština slabo radi na saniranju posledica katastrofalne poplave, te kako su lokalne vlasti odlučile da, umesto obnove štete, kupe dron i pri tom zaposle osobu koja će da upravlja istim.

Aleksandar Petrović, šef kabineta predsednika Opštine, kako piše jedan mediji idejni je tvorac ovog projekta, a prvi se i pohvalio slikama sa drona:

foto: Printscreen

Šta je prava istina?

Ovim povodom kontaktirali smo sa Aleksandrom Petrovićem, kako bi smo saznali da li je istina da je ova opština kupila dron, te zaposlila osobu koja će da upravlja njim, kao i da li rade na sanaciji objekata oštećenih za vreme poplave.

Šef kabineta predsednika Opštine rekao je za "Espreso" kako je istina da je dron kupljen, ali da nije zaposlena osoba koja će da upravlja njim.

- Dron je kupljen, ne znam tačno koliko je koštao. Nismo zaposlili nikakvu osobu. Ranije smo morali da iznajmljujemo i plaćamo dron, kada god nam je trebalo za promovisanje opštine. Zato smo ga sada kupili. Što se tiče sanacije štete nakon poplava, neprestano radimo na tome. Trenutno se radi na obnovi dve škole i nekoliko domaćinstava. Sve informacije i tačne cifre možete da pronađete na našoj zvaničnoj stranici - objasnio je Petrović.

Bonus video:

ŽURE DA SPASU DRUGA I SVI PADAJU KAO POKOŠENI! Jeziva scena tokom poplave u Meksiku!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.