BUKTI POŽAR NA NJIVAMA DUŽ OBRENOVAČKOG PUTA: Zbog nekontrolisanog paljenja STRNJIKE gori sve do Makiša!
Veliki požari na njivama, Foto: Printscreen / Vijesti.me

LJUDI, NE PALITE!

BUKTI POŽAR NA NJIVAMA DUŽ OBRENOVAČKOG PUTA: Zbog nekontrolisanog paljenja STRNJIKE gori sve do Makiša!

Požari su buknuli usled paljenja njive

Objavljeno:

Na velikom delu obradive površine koja se prostire od Obrenovačkog puta ka Savi, na Čukarici, izbio je veliki požar, potvrdila je vatrogasna služba.

- Za sada znamo da se radi o velikoj površini, ali nemamo detaljnijih informacija jer su naše ekipe i dalje na terenu - rekli su vatrogasci.

O ovom požaru stigla je i potvrda iz MUP-a, gde kažu da je za sada poznato da gori nisko rastinje i trava, te da vatrogasne ekipe intenzivno rade na sanaciji požara.

Na incident skrenuli su pažnju i korisnici društvenih mreža, upozoravajući da vetar koji tokom celog dana duva dodatno pogoršava situaciju.

- Gore njive od Obrenovačkog puta prema Savi. Od pre Makiša, sve do Ostružnice. Tri policijska vozila i dva vatrogasna. Vatra je sve do puta, blizu semafora. Vetar nosi dim ka reci - napisao je jedan korisnik na svom Tviter nalogu.

Inače, ovakvi incidenti danima zadaju muke stanovnicima naselja na obodu grada. Naime, vlasnici poljoprivrednih zemljišta su glavni krivci zbog povremenih požara, jer paleći strnjiku pokušavaju da očiste njivu, uopšte ne mareći za moguće posledice.

Podsetimo, usled nekontrolisanog paljenja strnjike jedan 77-godišnju muškarac je ove godine nastradao, a prekjuče je nedaleko od Ugrinovaca uginulo osam pasa, dok je u Rumi jedan zadobio teške opekotine.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.