ŠTRAJK ZBOG VOJTEHOVSKE: Zaposleni u vojnoj fabrici u Lučanima obustavljaju rad zbog TV emisije
Na sajtu TV Prva navodi se da je emisija "Život priča" u prošloj sezoni posvetila dve epizode tom slučaju, Foto: Damir Dervišagić

incident

ŠTRAJK ZBOG VOJTEHOVSKE: Zaposleni u vojnoj fabrici u Lučanima obustavljaju rad zbog TV emisije

Protest će biti održan u utorak, 16. oktobra od 14 do 15 časova, u organizaciji Sindikata fabrike

Objavljeno:

Zaposleni u vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima obustaviće rad na jedan sat, protestujući zbog emisije koja je emitovana na TV Prva "Život priča" čiji je autor Tanja Vojtehovski, zbog "negativne propagande protiv fabrike", saopštila je danas fabrika.Jednočasovni protest biće održan u utorak, 16. oktobra od 14 do 15 časova, u organizaciji Sindikata fabrike.

"Negativna medijska propaganda koja se vrši preko produkcijske kuće Tatjane Vojtehovski, preti da ozbiljno naruši ugled preduzeća. Izrečene laži i klevete idu tako daleko da traže zatvaranje fabrike i 'glavu' (generalnog direktora fabrike) Radoša Milovanovića", navodi se u saopštenju. Dodaje se da radnici od menadžementa TV Prva traže da se zaustavi "medijska haranga" protiv fabrike.

"Poštujemo Prvu srpsku televiziju kao medijsku kuću jer je smatramo za veoma gledanu i objektivnu, medjutim tražimo od menadžmenta ove televizije da zaustavi medijsku harangu koju sprovodi jedna produkcija koja je dozvolila sebi da se stavi u ulogu sudije u situaciji koja je jako osetljiva. O takvim stvarima treba da odlučuju pravosudni organi", navodi se u saopšenju fabrike.

Emisija "Život priča", autorke Tanje Vojtehovski, koja je emitovana u sredu 10. oktobra, bila je posvećena incidentu koji se dogodio prošle godine u fabrici "Milan Blagijević" u kome su poginula dva radnika u eksploziji i požaru.

Na sajtu TV Prva navodi se da je emisija "Život priča" u prošloj sezoni posvetila dve epizode tom slučaju u kojima su gostovali članovi porodice jednog od poginulog radnika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.