PREOKRET: Patrijarh Irinej u ponedeljak u Crnoj Gori, nije mu zabranjen ulazak!
Najava posete patrijarha Irineja Crnoj Gori izazvala je veliku pažnju medij, Foto: Fonet

Najavljeno je da će dva patrijarha posetiti Cetinjski manastir

PREOKRET: Patrijarh Irinej u ponedeljak u Crnoj Gori, nije mu zabranjen ulazak!

Ovakve spekulacije izazvala je izjava patrijarha Irineja, koji je u julu prilikom posete Crnoj Gori izjavio ''da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vreme osmanlijske okupacije

Objavljeno: 11:04h

Njegovoj svetosti patrijarhu Srpske pravoslavne crkve gospodinu Irineju nije zabranjen ulazak u Crnu Goru, saznaju izvori ''Novosti'' bliski crnogorskom državnom vrhu.

On će, kako je najavljeno iz Mitropolije crnogorsko-primorske u ponedeljak boraviti u Crnoj Gori sa patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom.

- U pratnji patrijarha Jovana biće arhijereji Antiohijske patrijaršije Mitropolit akarski Vasilije i Mitropolit njujorški i cele Severne Amerike Josif. U pratnji Patrijarha Irineja biće Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, navodi se u saopštenju.

Patrijarha srpskog i antiohijskog u Podgorici će dočekati mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije i episkop Budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije. Najavljeno je da će dva patrijarha posetiti Cetinjski manastir i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Najava posete patrijarha Irineja Crnoj Gori izazvala je veliku pažnju medija, koji su nedavno objavili ''ekskluzivnu vest'' da je Vlada Crne Gore sačinila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Na tom spisku se, navodno, nalazilo i ime patrijarha Irineja.

Ovakve spekulacije izazvala je izjava patrijarha Irineja, koji je u julu prilikom posete Crnoj Gori izjavio ''da je položaj Mitropolije crnogorsko primorske gori nego u vreme osmanlijske okupacije, a da je status Srba kao u doba ozoglašene fašističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske''. Potom su se, teškim rečima na račun patrijarha oglasili i predsednik Crne Gore Milo Đukanović i premijer Duško Marković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.