VODIO JE ŠEFA OPŠTINE NA EKSKURZIJU DŽABE, A ĐAKA GENERACIJE NIJE I NE KAJE SE! Najveća sramota direktora škole
Ranko Davidović odmah je ponudio ostavku, Foto: prentscreen

OVO JE ZA OTKAZ

VODIO JE ŠEFA OPŠTINE NA EKSKURZIJU DŽABE, A ĐAKA GENERACIJE NIJE I NE KAJE SE! Najveća sramota direktora škole

Ja kao direktor i odgovoran čovek zaista osećam odgovornost, ali se ne kajem za ono što sam uradio, kaže Ranko Davidović

Objavljeno:

Ekskurzija maturanata iz Arilja izazvala je burne reakcije u javnosti, zbog, kako su mediji izveštavali, brojnih skandala koji su je pratili. O tome je u Jutarnjem programu Prve televizije govorio direktor škole Ranko Davidović, koji je još iz Italije, tokom trajanja ekskurzije, ponudio svoju ostavku.

"Ja kao direktor i odgovoran čovek zaista osećam odgovornost, ali se ne kajem za ono što sam uradio. Izvinjavam se roditeljima, učenicima i kolektivu", rekao je Davidović.

Posebnu pažnju medija izazvala je činjenica da je na ekskurziju, sa suprugom, krenuo i predsednik Skupštine Opštine Arilje Dragiša Terzić.

"Lično sam ga pozvao, ne kao funkcionera, već kao čoveka koji je deo aktiva za školski razvojni plan. U prethodnih šest, sedam meseci je mnogo učinio na prezentovanju dobrih uspeha škole o kojima se, nažalost, danas ne piše", dodao je Davidović.

Takođe, mediji su preneli i da su neki od najboljih učenika lošijeg materijalnog stanja ostali u Arilju i da im nije dato gratis putovanje.

"Gratis putovanje koje agencije koje organizuju put daju idu na 20 prijavljenih učenika. Praksa je da odeljenske starešine predlože učenike za gratis putovanje direktorima škola. Takvih ponuda nije bilo. Učenici imaju dva gratis putovanja i poslednja rata će biti umanjena svim učenicima koji su bili na ekskurziji", istakao je.

Mediji su navodili i da "učenik generacije nije otišao na ekskurziju zbog lošeg materijalnog stanja".

"Pošto se pominje učenik generacije, on se bira u svakoj školi na kraju školske godine, a ne u septembru ili oktobru. Po tom pitanju ne snosim nikakvu odgovornost", rekao je Davidović.

U medijima su se pojavile fotografije učenika koji su na ekskurziji morali da guraju autobus koji se pokvario, što je i najveći realan problem u celom slučaju, ali je to pitanje skrajnuto pričama o "predsedniku SO" i, još uvek, nepostojećem "učeniku generacije".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.