OVA RIBA JE JEDAN OD NAJGORIH IZBORA: Pročitajte ovo i zapitajte se ŠTA JEDETE!
Losos sa farmi je, dokazano je, 5 puta otrovniji od drugih namirnica, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI?

OVA RIBA JE JEDAN OD NAJGORIH IZBORA: Pročitajte ovo i zapitajte se ŠTA JEDETE!

Zagađivači otkriveni u lososu sa farme imaju negativan uticaj na razvoj mozga, kao i da su povezani sa autizmom

Objavljeno:

Riba se uvek reklamirala kao zdrava hrana, ali kad je reč o lososu koji se uzgaja na farmama, stručnjaci kažu da ovaj opis ne može da bude dalji od istine.

Tokom snimanja dokumentarca "File ribe" reditelja Nikolasa Danijelsa, u istraživanju fjordova u Norveškoj u kojima se nalaze farme lososa utvrđeno je da oko njih postoji sloj đubreta visok 15 metara, koji se sastoji od bakterija, pesticida i drugih hemikalija. A, pošto se ove farme nalaze na otvorenom moru, nemoguće je sprečiti kontaminaciju.

Po rečima dr Džozefa Merkole, "današnje farme ribe se susreću sa velikim brojem ozbiljnih problema, među kojima su preterani ulov ribe i hemijsko zagađanje, te genetske mutacije koje izaziva ovo izlaganje". Losos sa farmi je, dokazano je, 5 puta otrovniji od drugih namirnica. U stvari, norveški aktivista Kurt Odelkalv trvrdi da je današnji losos sa farmi jedna od najotrovnijih hrana na svetu, dodajući da je takvo uzgajanje lososa "katastrofa i za okolinu i za ljudsko zdravlje".

"Ne preporučujem trudnicama, deci ili mladim ljudima da jedu obrađeni losos. Neizvesno je koliku količinu toksina sadrži losos i kako ovi lekovi utiču na decu, adolescente i trudnice ", rekla je dr Anne-Lise Birch Monsen, biolog na Bergenskom univerzitetu u Norveškoj.

Ona dodaje da zagađivači otkriveni u lososu sa farme imaju negativan uticaj na razvoj mozga, kao i da su povezani sa autizmom i da utiču na druge organske sisteme u imunološkom sistemu i metabolizmu tela.

Dodatno, prema Living Tradition-u, konzumiranje više od jednog obroka lososa iz meseca u mesec može povećati rizik od razvoja raka zbog hemikalija koje izazivaju rak i visokih nivoa dioksina koji sadrže. Takođe je rečeno, da može da dovede telo do stanja upale koja zapravo dovodi do mnogih bolesti uključujući dijabetes, artritis, bolest koronarne arterije i Alchajmerove bolesti.

Sada, više nego ikada, neverovatno je važno ne samo da se osvrnemo na ono što jedemo, već da znamo odakle je to i šta sadrži. Naše zdravlje - i život - zavisi od toga.

BONUS VIDEO

(Espreso.co.rs/Viralnova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.