ZAGUBILA KRIVIČNU PROTIV ŠEŠELJA, POSTUPALA U PREDMETIMA HELIKOPTER I SAVAMALA: Ko je tužiteljka Nataša Krivokapić?
Nataša Krivokapić, tužiteljka Višeg javnog suda, Foto: Marina Lopičić

nešto je tu nejasno

ZAGUBILA KRIVIČNU PROTIV ŠEŠELJA, POSTUPALA U PREDMETIMA HELIKOPTER I SAVAMALA: Ko je tužiteljka Nataša Krivokapić?

Sve prijave omaškom zaturene

Objavljeno:

Tužiteljka Višeg javnog suda Nataša Krivokapić dospela je u žižu javnosti nakon što je priznala da je "zagubila" krivična prijava protiv sina Vojislava Šešelja.

Ista osoba svojevremeno je izjavila kako je prevelik značaj dat slučaju Savamala i navela da je vršen pritisak na Tužilaštvo od strane medija, jer su određene informacije date još u septembru prošle godine.

Kada je reč o aferi "helihopter", odluku da se ne pokreće postupak u formi službene beleške potpisala je upravo javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nataša Krivokapić.

Na dan kad je Srpska radikalna stranka pokušala da u blokiranim Hrtkovcima održi miting i kad je u selu Jarak došlo do incidenta između pristalica SRS i LDP, sin lidera radikala, Nikola Šešelj, putem Fejsbuka pretio je smrću članu LDP Đorđu Žujoviću. Međutim, o tom slučaju, posle gotovo pet meseci, nije pokrenuta ni istraga.

Krivična prijava protiv Nikole Šešelja podneta je zbog fizičkog napada na člana LDP Đorđa Žujovića u Hrtkovcima pre pet meseci. Međutim, upravo je nekako postala zagubljena.

foto: Marina Lopičić

Na pitanje šta se dešava sa njegovim slučajem, javna tužiteljka Nataša Krivokapić ovako je odgovorila Žujoviću:

- Vaša krivična prijava koju ste 25. maja podneli protiv Nikole (Vojislava) Šešelja očiglednom omaškom umetnuta je u već postojeći predmet... Vaša krivična prijava nije bila dostavljena pisarnici, već je bila neevidentirana zajedno sa drugim predmetima.

Žujović ne veruje da je prijava kako kažu, omaškom zaturena, već sumnja da se radilo o opstrukciji.

Neki smatraju da sve to nema veze sa Krivokapić već sa onim koji su birali pravosuđe u našoj zemlji:

Nadležno tužilštvo je do sada uglavnom odbijalo da ogovara na pitanja novinara o slučaju Savamala i Helihopte, a o slučaju Šešelj barem ima pomaka - izgubljena je. Šta je sledeće?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.