CENA PAPRIKE AJVARUŠE OVE GODINE PAPRENA: Mnogi će odustati od zimnice, Leskovčani već rekli da prelaze na meso!
Foto: Zorana Jevtić

MNOGO SKUPO!

CENA PAPRIKE AJVARUŠE OVE GODINE PAPRENA: Mnogi će odustati od zimnice, Leskovčani već rekli da prelaze na meso!

Čini se da će ove godine mnogo kupaca "preskočiti" spremanje ajvara

Objavljeno:

- Šta je s cenom paprika? 170 dinara za kilogram je previše - ovako je jutros započelo ćaskanje dvoje komšija koji su se sa zelene pijace vratili praznih cegera.

Sezona spremanja ajvara je uveliko počela, te osim pronalaženja pravih mesta na kojima bi mogla da se peče, kupovina paprike postala je i ozbiljan udar na novčanik. Naime, na tezgama beogradskih pijaca može se naći roba iz raznih krajeva Srbije, a prva asocijacija na paprike svakako su Leskovčani.

Cena paprike u Beogradu se razlikuje u zavisnosti od kraja grada, a razlike su velike i u gradovima širom Srbije. Naime, na Vidikovačkoj pijaci, koja važi za jednu od najvećih i bolje opremljenu, paprika "ajvaruša" se kreće od 110 do 150 dinara. Na Kalenić pijaci cena ide i do 180, kao i na Bajloniju na Dorćolu. Pijaca na Zelenom vencu je nešto pristupačnija, pa se parpika može naći i po ceni od 110 dinara.

Interesantno je što je cena paprike ove godine u Leskovcu znatno skuplja nego prethdnih. Ona boljeg kvaliteta košta od 80 do 110 dinara, dok je nekada iznosila 50 dinara. Naime, kako su pisali mediji u Srbiji, mnogi Leskovčani odustali su od pripreme zimnice i rešili da jedu meso, upravo zbog paprene cene paprike.

Čini se da će ove godine mnogi "preskočiti" spremanje ajvara zbog astronomske cene paprike, uprkos tome što kupovni ajvar domaćem ne može ni da "priđe".

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.