MALI ALEKSA JE NAJVEĆI HEROJ SRBIJE: Poklonio je sve svoje igračke bolesnoj deci, a sada sprema nešto VEĆE! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

kapa dole

MALI ALEKSA JE NAJVEĆI HEROJ SRBIJE: Poklonio je sve svoje igračke bolesnoj deci, a sada sprema nešto VEĆE! (FOTO)

Mali Aleksa je pre svega jedan humani dečak koji stalno smišlja nove načine kako da uveseli i obraduje decu koja boluju od teških bolesti..

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) pokazao je koliko srce ima kada je odlučio da na Uskrs pokloni igračke svojim vršnjacima. Tada je imao devet godina, i želeo je da obraduje decu, a svi sugrađani su bili ponosni na njega.

Posebno, njegova majka, Nadedžda Dimitrijević.

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) sa majkom
Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) sa majkom foto: Privatna arhiva

Ona nam je ispričala kako je došlo do toga da tako mlado dete učini humani gest o kojem je brujala cela Srbija.

Aleksa je jednog dana video u centru grada akciju "Nurdora" i tada me je pitao o čemu se tu radi. Ja sam mu objasnila da oni pomažu deci kojima je pomoć najneophodnija, a on je već sutradan po povratku iz škole došao sa idejom da im pokloni igračke, priča Nadedžda za Espreso.

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) je poklonio igračke deci
Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) je poklonio igračke deci foto: Privatna arhiva

Aleksa je tih dana čuo i za Sigurnu kuću, kao da tamo ima i dece, pa je rešio da ih obraduje.

Aleksa je spremio apsolutno sve svoje igračke i poneli smo ih u Sigurnu kuću gde su došli i mladi iz "Nurdora". Rekao je da je on igračke prerastao i da želi da sada druga deca uživaju u njima, priča ponosna majka.

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) sa majkom
Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) sa majkom foto: Privatna arhiva

Dečak nam je objasnio kako je postao veliki za te igračke i kako želi da i druga deca uživaju u njima.

Upoznao sam se i igrao sa njima dok smo bili u poseti. Volim svu decu, svoje drugare i drugarice i želim da pomažem deci i svima kojima to treba. Volim kad su srećni, priča mali Aleksa i dodaje kako je želeo da pokloni igračke deci kako bi se ona osećala bolje.

- Osim igračaka, automobilčića, kockica, tu je bilo i dosta raznih slikovnica i dečjih knjiga, društvene igre i jedna interaktivna mapa. Nadam se da će im doneti radost i zadovoljstvo kao što su donele meni kada sam se sa njima igrao, ispričao nam je ovaj presladak dečačić.

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) provodi slobodno vreme igrajući bilijar
Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) provodi slobodno vreme igrajući bilijar foto: Privatna arhiva

On nam je rekao kako su u školi svi bili oduševljeni njegovom odlukom. l učiteljica i učitelj su mu tada čestitali i rekli kako su ponosni na njega. To mu je mnogo značilo, i tada je postao svestan da je uradio nešto što bi retko ko, u njegovim godinama uradio.

Izrazio je nadu da će i njegovi vršnjaci iz Niša imati dobro srce kao on i da će odlučiti da poklone stvari koje su "prerasli" ili koje im nisu više neophodne.

Ovaj mali humanitarac je jedinac, ima 11 godina i ide u peti razred. Odličan je đak, obožava drugove i drugarice, voli da se druži, i mrzi nasilje.

Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) je pravi mali humanitarac
Nišlija, Aleksa Dimitrijević (11) je pravi mali humanitarac foto: Privatna arhiva

Kako nam je njegova majka rekla, Aleksa pohađa školu glume i jako je uspešan u tome. Ono što je novost za sve, jeste da Aleksa "neće stati".

Sada je sakupio sve svoje knjige za decu mlađeg uzrasta i želi da ih pokloni Dečjoj internoj klinici.

Aleksa sada poklanja knjige Dečjoj internoj klinici
Aleksa sada poklanja knjige Dečjoj internoj klinici foto: Privatna arhiva

Jako sam ponosna na njega jer želi svoje knjige da pokloni bolnici. Od malena je naučen da deli i pomaže drugima, to je video i naučio u našoj kući. Mi smo imali običaj da sve nepotrebne stvari poklanjamo, pa je verovatno ovde zadobio tu naviku, priča majka.

Zahvalnica za malog Aleksu
Zahvalnica za malog Aleksu foto: Privatna arhiva

Ona nam je objasnila kako je Aleksa ovim gestovima poslao jaku poruku, ne samo deci, već i odraslima da kada god imamo nešto što nam nije potrebno, da ne bacamo, već da poklonimo ljudima kojima je to neophodno.

Za nas je to mala stvar, a sigurni smo da će i ova donacija nekoga usrećiti i učiniti ga zadovoljnim, ističe Nadežda i dodaje da se Aleksa iskreno nada da će knjige nekome pomoći da brže ozdravi, zaboravi ili da će im jednostavno biti drago.

Pogledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.