URADIMO NEŠTO VEĆ DANAS, A ZA BOLJE SUTRA: Udruženje mladih i dalje se bori za SVET O KOME SANJAMO
Foto: Promo

PRVIH 6 MESECI

URADIMO NEŠTO VEĆ DANAS, A ZA BOLJE SUTRA: Udruženje mladih i dalje se bori za SVET O KOME SANJAMO

Predstavljen je i prvi projekat udruženja “Moj krug” – kamp za mlade iz sistema alternativne brige uz podrški VICE-a

Objavljeno: 05.10.2018. 09:51h

"Svet o kome sanjamo je onaj u kome svaka mlada osoba ispunjava svoje potencijale i živi budućnost kakvu zaslužuje i nije obeležena svojom prošlošću”, ističu osnivači udruženja “Moj krug”, prvog i jedinog udruženja mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Istočnoj Evropi.


Osnivači ovog jedinstvenog udruženja i predstavnici partnerskih organizacija predstavili su na završnoj konferenciji projekta „Mladi koji napuštaju zaštitu kao podrška deci i mladima u sistemu alternativne brige“ rezultate prvih 6 meseci rada “Mog kruga”, kao i ciljeve i buduće planove udruženja, sa željom da se briga o mladima, posebno iz ranjivih grupa, kada su na početku samostalnog života, stavi u fokus društvene brige, jer kvalitetna podrška u ovoj fazi života za sve mlade je od izuzetnog značaja.

Pored toga, predstavljen je i prvi projekat udruženja “Moj krug” – kamp za mlade iz sistema alternativne brige, “Moje sutra”, koji je uzpodršku FICE Srbija i SOS Dečijih sela Srbija realizovan na Divčibarama u avgustu tekuće godine.


„Naša uloga je da osnažimo mlade u ostvarivanju i ispunjavanju njihovog punog potencijala. Takođe, želimo da radimo na zagovaranju za prava mladih“, istakao je Denis Ćulahović,predsednik ovog jedinstvenog udruženja, na konferenciji, održanoj u četvrtak, 04.10, u Domu omladine Beograda.

foto: Promo

Pored osnivača udruženja “Moj krug”, na konferenciji su učestvovali predstavnici organizacija FICE Srbija i SOS Dečija sela Srbija, Centra za porodicni smestaj i usvojenje Beograd, Centraza zaštitu odojčadi, dece i omladine i Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, kao imladi koji napuštju socijalni zaštitu.

foto: Promo

Projekat „Mladi koji napuštaju zaštitu kao podrška deci i mladima u sistemu alternativne brige“ sproveli su FICE Srbija i SOS Dečija sela Srbija, sa ciljem podrške mladima koji izlaze izsistema alternativne brige.

Jedan od rezultata projekta je i osnivanje i rad udruženja “Moj krug”.

foto: Promo


Udruženje “Moj krug”, kao prvo i jedino udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Srbiji, zalaže se za podršku mladima, posebno onima koji napuštaju sistem alternative zaštite,promenu slike o mladima iz sistema alternativne zaštite, osvešćivanje društva, razvoj veština započetak samostalnog života i promovisanje zdravih životnih stilova.

BONUS VIDEO:

Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media