DA LI VAM JE POZNATO GDE JE OVO SNIMLJENO? Svemirske scene na LEGENDARNOM MESTU! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

sramno ili adekvatno?

DA LI VAM JE POZNATO GDE JE OVO SNIMLJENO? Svemirske scene na LEGENDARNOM MESTU! (VIDEO)

Mnogi su osudili ovaj potez

Objavljeno: 11:12h

Spot za pesmu Darkside, svetski poznat DJ Alan Walker snimio je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. U spotu koji je pregledan više od osam miliona puta u četiri dana mogu se prepoznati spomenik Bitke na Sutjesci u Tjentištu (Bosna i Hercegovina) i spomenik Revolucije naroda Moslavine u Podgariću.

Na društvenoj mreži Tviter jedna od korisnica je skrenula pažnju na nama vrlo neobičnu ideju da se u spotu pikazuju spomenici koji su simboli rata.

Spot započinje kadrovima slapova Kravice kraj Ljubuškog:

c

Monumentalnu betonsku skulpturu u Tjentištu je 1971. u znak sećanja na Bitku na Sutjesci izradio kipar Miodrag Živković. Spomenik je jedini deo Memorijalnog kompleksa koji je preživio rat u Bosni i Hercegovini.

foto: Print Screen Youtube

Moslavačka gora je tokom Narodnooslobodilačkog rata bila ustanička i partizanska baza Moslavine i šireg područja sve do Zagreba.

U blizini sela Podgarić je 1942. godine bila osnovana partizanska bolnica Stara konspiracija, a s vremenom je Podgarić postao centar ustanka.

Sutjeska
Sutjeska foto: Print Screen Youtube

Neki su ovaj video ocenili kao sramotan, drugi nisu mogli da ga odgledaju do kraja, jer verovatno budi negativne emocije u njima.

Stihovi pesme govore sledeće:

Nismo zaljubljeni Mi ne delimo priče Samo nešto u očima Ne plaši se Ostavimo svet iza Vodite me kroz noć Spustite se na mračnu stranu Ne treba nam svetlo Živećemo na mračnoj strani Vidim, osetimo to Dok smo još mladi i neustrašivi Pustite svetlost Spustite se na mračnu stranu Ispod neba Kao crne kao dijamanti Ističe nam vreme Ne čekajte istinu Hajde da verujemo njihovim lažima Veruj mi, vidim Nema tajni koje treba držati

Jel' umetnik pisao pesmu na osnovu utisaka koji je na njega ostavila priča iz krvave bitke ili je njegova pesma asocijacija na gnusne zločine. O čemu je razmišljao?

Kakvo je vaše mišljenje o ovom potezu?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.