DA LI JE OVO SUŠTINA 5. OKTOBRA? Azdejkovićev tvit ostavio sve BEZ REČI (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Twitter/@azdejkovic1

RAZOČARAN

DA LI JE OVO SUŠTINA 5. OKTOBRA? Azdejkovićev tvit ostavio sve BEZ REČI (FOTO)

Nakon čuvenog 5. oktobra 2000. godine, iz godine u godinu se komentarisalo šta je to što nam je ova revolucija donela, šta oduzela i da li je uopšte nešto i u kojoj meri promenila.

Objavljeno:

Danas se obeležava 18 godina od Petooktobarske revolucije, dana kada je Slobodan Milošević usled demonstracija koje su usledie, svrgnut sa vlasti, nakon čega je prihvatio rezultat izbora za predsednika SRJ 24. septembra koji je objavila Demokratska opozicija Srbije.

Nakon tog čuvenog 5. oktobra 2000. godine, iz godine u godinu se komentarisalo šta je to što nam je ova revolucija donela, šta oduzela i da li je uopšte nešto i u kojoj meri promenila.

5. oktobar
5. oktobar foto: Youtube printscreen

Svi koji imaju javni uticaj, pa čak i onaj najmanji, a pre svega oni koji su i sami učestvovali u rušenju Miloševića, osvrću se na minule događaje od kojih se očekivalo mnogo.

Među onima koji danas, 18 godina kasnije, razočarano gledaju u rezultate DOS-ovog protestnog mitinga, paljenja Skupštine i hiljade očiju koje su tog dana gladne boljeg života izašle na ulice prestonice, našao se i Predrag Azdejković koji je ovaj dan prokomentarisao na sledeći način:

"Danas je dan kada sa tugom možemo da konstatujemo da oni koji su rušeni su preuzeli politiku onih kojih su ih rušili, a rušitelji politiku onih koje su rušili. Tuga!"

Da li se i vama čini da je pogodio suštinu?

BONUS VIDEO: Ovo nije prvi okušaj otmice deteta u ŽARKOVU ISPRED ISTE ŠKOLE

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.