VAPAJ OČAJNE MAJKE IZ PROKUPLJA STIGAO DO MINISTARSTVA: Ljiljana ne odustaje, i dalje čeka odogovor
Foto: Privatna arhiva

apel državi

VAPAJ OČAJNE MAJKE IZ PROKUPLJA STIGAO DO MINISTARSTVA: Ljiljana ne odustaje, i dalje čeka odogovor

Ona još jednom apeluje na državu da uzme u obzir problem

Objavljeno:

Nakon pisanja medija o Biljani Arsić (43) koja se svim silama trudi da ostane kraj svoja dva deteta koji su sto posto invalidi, jer boluju od spinalne mišićne atrofije tip 2, ima reakcija, ali još uvek ništa konkretno nije preduzeto. Arsić je zapooslena u MUP Odelјenje za organizovanje smeštaja i ishrane, restoran Kuršumlija i rečeno joj je da više nema prava na bolovanje.

- Ne oodustajem, jer to nije u mojoj prirodi. I do sada sam se svakog dana suočavala sa zakonskim preprekama, ali moja deca su važnija od svega. i dalje tvrdim, po cenu otkaza, ne ću prestati da se borim da budem kraj njih. Posle tekstova u medijima su me kontaktirali, ali ništa konkretno nije učinjeno. Čekam odgovor službe u kojoj radim- kazala nam je Arsić.

I dok obilazi nadležne institucije, piše mailove, čuva svoju decu, ona objašnjava da nema ništa protiv hranitelja, ali da smatra da je roditelj ipak bolji negovatelj deci.

- Vidite, svih ovih godina se borim da im pružim svu potrebnu negu. Ona im je potrebna 24 sata dnevno, a ja ukoliko budem morala da odem na posao, radiću u prvoj i drugoj smeni, uz put od 60 kilometara dnevno koji moram da pređem. To je uz radno vreme još dva sata, pa dođe bukvalno pola dana. Kome da ih ostavim za to vreme, kada su potpuni invalidi- pita se Arsić.

foto: Privatna arhiva

Ona još jednom apeluje na državu da uzme u obzir problem, na sreću, malog broja roditelja koji moraju da budu sa svojom decom.

- Nisam samo ja u pitanju, već svi roditelji čija deca imaju ozbiljne i neizlečive bolesti. Nije nas mnogo i zato apelujem na sve nadležne da nam pomognu da ostanemo sa svojom decom- još jednom poručuje ona.

foto: Privatna arhiva

Već pet godina se čeka na donošenje zakona o izjednačavanju roditelja i hranitelja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.