MOLIM VAS, NAĐITE NAČINA DA OSTANEM SA SVOJOM DECOM! Vapaj očajne majke iz Prokuplja na koji svi ćute
Foto: Privatna arhiva

borba traje već pet godina

MOLIM VAS, NAĐITE NAČINA DA OSTANEM SA SVOJOM DECOM! Vapaj očajne majke iz Prokuplja na koji svi ćute

Čekaju da se promeni zakon kojim bi roditelji bili izjednačeni sa hraniteljima

Objavljeno: 12:14h

Biljana Arsić (43) iz Prokuplja, majka troje dece, radnica MUP Odeljenja za organizovanje smeštaja i ishrane restoran Kuršumlija na velikoj je muci, jer su joj dva deteta invalidi 100 posto, a ona mora na posao.

Do sada se dovijala na sve moguće načine, koristila pravo na bolovanje po svim osnovama i sada je iscrpela sve zakonske mogućnosti.

Ova hrabra žena koja je maksimalno posvećena deci koja boluju od spinalne mišićne atrofije tip 2 danima obija vrata nadležnih u nadi da će joj neko omogućiti da nastavi da se stara o svojoj deci. Suprug joj je zaposlen u privatnoj firmi.

- Ja zaista nemam nišat protiv hranitelja, ali smatram da je deci ipak najbolje kraj svojih roditelja. Moj problem je bolovanje, jer mi zakon više ne dozvoljava da koristim tu mogućnost, a deci je potrebna nega dvadeset i četiri sata dnevno. Evo jutros sam poslala mailove svima iz Vlade Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Samo želim da budem uz decu- očajna je Arsić.

foto: Privatna arhiva

Njena borba za prava roditelja dece koja boluju od teških i neizlečivih bolesti godinama traje.

Kako kaže već pet godina čekaju da se promeni zakon kojim bi roditelji bili izjednačeni sa hraniteljima.

- Ne odustajem ako treba pristajem i na otkaz, ali decu ne mogu i neću ostaviti bez nege. U ovom problemu nisam samo ja, ali nije to ni, na sreću, veliki broj roditelja, pa i ne bi bio veliki izdatak za državu. Samo ne znam kada ćemo mi doći na red i kada će i naša deca imati prava da budu uz roditelja- pita se Arsić.

foto: Privatna arhiva

I dok godine prolaze, ona ne gubi nadu. Kako kaže, milion puta do sada se saplitala, ali je uvek ustajala, jer su joj baš deca motiv da nastavi dalje. Kao i svaki roditelj, ona živi za njih.

Espreso saznaje da je gospođa Biljana Arsić dobila poziv iz ministrarstva unutrašnjih poslova gde trenutno vodi pregovore.

Uskoro oširnije...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / prokupljenadlanu.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.