Sramota Srbije! Direktor zabranio posete dečaku u bolnici! Kod mališana niko nije bio godinu dana!

Jadno dete

Sramota Srbije! Direktor zabranio posete dečaku u bolnici! Kod mališana niko nije bio godinu dana!

Direktor ove bolnice tvrdi da mu Zakon zabranjuje da omogući posete dečaku koji u bolnici leži već 13 meseci. Međutim, iz Ministarstva tvrde suprotno
Objavljeno:

Direktor Dečje bolnice u Novom Sadu, dr Slobodan Grebeldinger, tvrdi da mu zakon zabranjuje da omogući posete dečaku M.K. koji leži u toj bolnici, ali i pored toga smatra da bi dečaka posete više stotina ljudi uznemirile. Dečak, ipak, nije napušten i ostavljen u bolnici! Tužna istina prati njegovu porodicu - Institut posvećuje posebnu pažnju svojim pacijentima. Ima tim psihologa, pedagoga, socijalnog radnika. Nijednom pacijentu naše bolnice ne nedostaje vrhunska medicinska usluga, ali ni pažnja i ljubav - navodi se u saopštenju prof. dr Grebeldingera.

On smatra da posete više stotina nepoznatih ljudi, koji su se najavljivali ovih dana, ne bi doprinele niti boljem zdravstvenom stanju niti rešavanju socijalnih i emotivnih problema deteta. Dok se on pravda da samo poštuje zakon, iz Ministarstva zdravlja poručuju da su posete isključivo u nadležnosti bolnice i da oni nemaju veze sa tim. Pismo koje je rasplakalo Srbiju: Kakva je to majka koja svoje bolesno dete nije posetila 13 meseci? - Slučaj dečaka koji duže od godinu dana leži u bolnici u Novom Sadu bez poseta nema veze sa zakonom. To da li će ga posetiti neko ko nije u krvnom srodstvu s njim, isključivo je odluka bolnice i socijalne službe, koju treba konsultovati ukoliko se roditelji ne odazivaju - kažu u ministarstvu.
I direktori dečjih bolnica u Beogradu poručili su da odluku o tome ko sme da posećuje bolesnika u bolnici ne donosi Ministarstvo, već sama ustanova. - Posete nisu zakonom regulisane. Kada je moguće izaći u susret, to se i radi. Ako roditelji ili staratelji iz bilo kojeg razloga dugo ne dolaze da obiđu dete, što se kod nas dešavalo više puta, angažuje se socijalna služba. Oni određuju pitanja o saglasnosti za razne stvari, ali se mogu angažovati i po pitanju poseta - rekao je doc. dr Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić". Podstimo, Srbiju je potresla priča o bolesnom mališanu koga, kako tvrde roditelji druge dece iz bolnice, niko nije obišao čak 13 meseci. Građani, uključujući i brojne javne ličnosti, izrazili su želju da obiđu dečaka i ulepšaju mu sumornu svakodnevicu. (Espreso.co.rs/ Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.