SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE PARAĆIN: Iza nas je godina investiranja, pred nama je otvaranje novih radnih mesta
Foto: Filip Plavčić

27. septembar

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE PARAĆIN: Iza nas je godina investiranja, pred nama je otvaranje novih radnih mesta

Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović, je prethodnu godinu ocenio kao veoma uspešnu

Objavljeno: 08:57h
Bojana Kontić

Svečanoj sednici Skupštine opštine Paraćin, povodom 27. septembra, Dana opštine, prisustvovao je veliki broj gostiju, među kojima su bili i članovi delegacija iz pobratismskih opština Kotor Varoši, Krapine, Jablanice, Murske Sobote i Češke. Okupljenima je predstavljeno šta je sve urađeno tokom prethodne godine, koji su glavni ciljevi za narednu, a dodeljene su i septembarske nagrade i priznanja.

Dragan Mitić, predsednik Skupštine, je u godini između dva praznika, najviše vremena posvetio radu lokalnog parlamenta.

- I u protekloj godini u opštini Paraćin je nastavljeno investiranje u infrastrukturu, škole, vrtiće, zdravstvo, sport i kulturu - naveo je Mitić, sumirajući rezultate rada lokalnih institucija, javnih preduzeća i ustanova.

U redovnom podnošenju izveštaja o završenim, aktulenim i poslovima koji predstoje, predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović je, prethodnu godinu ocenio kao veoma uspešnu, jer jre tokom nje, pored uobičajenog napretka u obavljanju infrastrukturnih i komunalnih poslova, velika pažnja posvećena sadržajima koji obogaćuju kulturno društveni život građana.

Kao najvažniji zadatak opštine Paraćin u narednom periodu Saša Paunović, je u svom obraćanju prisutnima, naveo otvaranje novih radnih mesta, što nameće ispunavanje obaveza prema investitorima, kako bi, u najkraćem roku, sproveli svoje planove.

Paunović je za portal Espreso rekao da očekuje da sledeća godina bude mnogo uspešnija od ove, jer će mnogi započeti projekti, tek biti realizovani:

- Pri kraju smo početka realizacije mnogih projekata u ukupnom iznosu od oko 23 miliona evra, što je desetostruki iznos godišnjeg investicionog budžeta naše opštine. Kada to sve budemo realizovali, sigurno će se primetiti na terenu i unaprediće sve oblasti života i rada naših sugrađana. Ono što takođe očekujem da se desi u narednoj godini jeste početak realizacije investicije švedske kompanije "Rimaster", početak zapošljavanja većeg broja radnika u ovoj kompaniji, ali i u drugim malim i srednjim preduzećima u opštini, što će se sigurno odraziti na to da će biti više posla i manje nezaposlenih građana u našoj opštini, što znači da će se živeti bolje.

On je naveo tri glavna cilja, koje kao predsednik opštine želi da ispuni do kraja mandata.

- Pre svega, cilj nam je da sprovedemo sve ove projekte koje smo započeli, da oni budu pri kraju realizacije, da se prosto vidi šta će biti rezultat tih aktivnosti, kada je reč o ovim projektima između narednih i državnih izvora. Sledeći cilj je da "Rimaster" ima izgrađenu halu u Zmiču gde će početi da zapošljava radnike i treći cilj je rešavanje brojnih, manjih komunalnih i investicionih problema po mesnim zajednicama, koje smo kao tim obećali 2016. godine građanima i koje želim da vidim ispunjene u 2020. godini. Za mene je veoma važno da ta obećana koja smo dali budu ispunjena do 2020. godine i verujem da ćemo to učiniti u više od 90% slučajeva - naveo je Paunović za portal Espreso.

Na kraju sednice uručene su nagrade i priznanja istaknutim pojedincima, ustanovama i organizacijama , u znak zahvalnosti lokalne zajednice za doprinose u oblastima kojima se bave.

Zlatnu plaketu opštine Paraćin dobio je profesor biologije, Bratislav Grubač, za dostignuća u naučnom radu.

Zahvalnice za saradnju i uspešnu realizaciju zajedničkih projekata, pripala su ministarstvima za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, trgovine, turizma i telekomunikacija, privrede i Ministrstvu pravde.

Zahvalnica opštine Paraćin, za nastavak uspešne saradnje, uručena je Marku Blagojeviću, direktoru republičke Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Pohvale su dobili roditelji i učenici isturenog odeljenja škole "Stevan Jakovljević" u Davidovcu, za angažovanje u renoviranju škole i nabavci nastavnih sredstava i direktor Turističke organizacije, Aljoša Gligorijević, za trogodišnji rad kojim je značajno uticao na poboljšanje položaja Paraćina na turističkoj mapi Srbije.

Novčane nagrade uručene su Angelini Stefanović, stručnom saradniku Policijske stanice Paraćin, u penziji, za lično angažovanje, trud i zalagnje u ispunjavanju svih radnih zadataka, doktoru Stanoju Velikiću, specijalisti urgentne medicine, za profesionalan i human odnos prema pacijentima i kolegama službe Hitne medicinske pomoći i Draganu Živkoviću, diplomiranom ekonomisti, za veliki doprinos razvoju fudbala u opštini Paraćin.

1 / 19 Foto: Filip Plavčić

" Vest je objavljena u sklopu projekta "Paraćin - grad za primer" koji se realizuje uz podršku opštine Paraćin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.