MINISTAR KAZNIO GRAĐANE RUŠNJA ZBOG PROTESTA? Pedijatrijska ambulanta radi dva dana, a pacijenata više od 700!
Foto: printscreen/dveri

dveri tvrde

MINISTAR KAZNIO GRAĐANE RUŠNJA ZBOG PROTESTA? Pedijatrijska ambulanta radi dva dana, a pacijenata više od 700!

S prvobitnih 40 sati nedeljno, smanjeno je na 16, da bi najnovija odluka, nakon protesta bila da je i 10 sati nedeljno dovoljno

Objavljeno:

Zbog toga što su građani Rušnja digli glas i organizovali spontani protest, zbog smanjenja obima usluga pedijatrijske ambulante u Rušnju (sa 5 radnih dana pedijatra, smanjeno na dva dana) aktuelni ministar zdravlja gospodin Zlatibor Lončar, doneo je odluku kojom još više urušava kvalitet i obim usluge pedijatrijske ambulante, jer je najnovijom odlukom dodatno smanjio vreme koje lekari mogu da posvete najmlađim stanovnicima Rušnja, stoji u obaveštenju Dveri.

Kako se navodi u ovom obaveštenju, radno vreme je sa prvobitnih 40 sati nedeljno, smanjeno na 16, da bi najnovija odluka, nakon protesta bila da je i 10 sati nedeljno dovoljno za više od 700 pacijenata. - Ovim je dokazao da se u svoj posao apsolutno ne razume i izazvao dodatni revolt građana. Građani su najavili nove proteste. Dveri su kao opoziciona stranka učinile da se za ovaj problem sazna u javnosti, učestvovale na jednom protestu kao podrška građanima i pritisak na vlast, u Narodnoj skupštini naša poslanica Marija Janjušević je ovo pitanje postavila aktuelnom ministru, a podneli smo i zahtev Nacionalnoj službi za zapošljavanje da nam dostave informaciju od javnog značaja sa pitanjem: "Da li na teritoriji Beograda ima nezaposlenih specijalista pedijatrije i koji je njihov broj? ", kako bismo utvrdili da li je to razlog za ovaj potez Ministarstva zdravlja ili je u pitanju nešto drugo. U cilju zaštite prava pacijenata na pravovremenu i stručnu medicinsku zaštitu svih građana, a posedno dece, Dveri će istrajati da dobiju odgovore, a građani ono što im je Ustavom i Zakonima pripada - navodi se u saopštenju Dveri.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jadranka Joksimović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.